Erdoğan: Bu aymazlık felaket olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısının açılışında konuştu.

GİRİŞ 25.11.2015 10:06 GÜNCELLEME 25.11.2015 11:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın açılışına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- İslam coğrafyası bir ilim, irfan ve medeniyet coğrafyasından zulüm coğrafyasına dönüşüyorsa arkadaşlık ahlakı ve hukukunun ihlalidir, yok sayılmasıdır. Peygamber Efendimiz kardeşlik hukukun ihlal edildiği ortamı ateş çukuru bir kuyunun kıyısında beklemeye benzetmiştir. Merhamet ve adaletten yoksun bir kalkınma ve gelişmenin bizi götüreceği yer esenlik değil sorunlar yumağıdır.

AĞIR BİR MÜCADELEDEN GEÇİYORUZ

- Müslümanlar olarak bekaa mücadelesi verdiğimiz ağır bir mücadeleden geçiyoruz. Suriye'de savaş 5. yılına girmek üzere. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Şu anada kadar 380 bin Suriyeli masum, devlet terörü yüzünden katledildi.

TERÖRİST GRUPLAR TEŞERONLUK YAPIYOR

- İslamı kendi kirli emelleri için kullanan bir avuç cinayet şebekesi hen gün masum insanları katlediyor. Adına DAEŞ, EL KAİDE denilen karanlık yapılar İslam dünyasının başkaları tarafından tanzimine taşeronluk yapıyorlar. Bu cinayet şebekelerine karşı hepimizin kararlı bir duruş sergilememiz şarttır.

KANSERLİ HÜCRELERİ VÜCUTTAN ATMALIYIZ

- Bin düşünüp bir söylemeye aklı selime her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Gençlerimizi, evlatlarımızı zehirleyen, 1400 yıllık İslam geleneğini yok etmeyi amaçlayan bu kanser hücrelerini vücuttan söküp atmak Müslümanlar olarak öncelikle bizlerin görevidir. Terör kimden gelirse gelsin ilkeli bir duruş sergilenmeli. 

AYMAZLIĞIN SONU FELAKET OLUR

- Kuşlara balıklara gösterilen küresel hassasiyet Akdeniz'de boğulan masum yavrulardan esirgenirse de bu aymazlığın sonu felaket olacaktır. Güvenlik ve huzurun yolu mültecilere tekme atmaktan içi insanla dolu botları şişleyerek batırmaktan geçmiyor. Kimse İslamla terörü bir arada ifade edemez. Buna kimsenin hakkı yoktur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Cumhurbaşkanımıza kulak verirse valla kurtulur,insanlık dramı biter,fakirlik biter,terör biter.Bizim Cumhurbaşkanımızı ve mevcut hükümetimizi çekemeyen egemen güçler çatlasın,biz devletimizin yanındayız.
    Cevapla
  • Avukat Metin Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkesinde mağdur madencileri tekmeleyeni TALTİF eden zatın, Suriyeli mülteciye tekme atan yabancı gazeteciyi eleştirmesi yanlıştır.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcımız olsun reis
    Cevapla
  • halkın ta kendisi 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarla ne konuşulurki daha dün bae mısıra 25milyar dolar verdiğini açıkladı darbeyi meşrulaştır diye her yerde bir ihanet bıktık
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu uçak düşürme meselesi ülkemizi savaşın içine cekme senaryosuna dönüşmez Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak