Rus Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

Rusya'da Türk işadamlarının gözaltına alması ve Türk Büyükelçiliğine yapılan saldırıyla ilgili olarak Rus Büyükelçi Dışişlerine çağrıldı

Rus Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
Rus Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı
GİRİŞ 26.11.2015 19:06 GÜNCELLEME 26.11.2015 19:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'daki temsilcilikleri ve ülkedeki Türk şirketlerinin fiziksel saldırılara maruz kaldığının hatırlatıldığı ifade edildi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Açıklamaya göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, "kabul edilemez" olarak nitelendirilen bu durumdan duyulan rahatsızlığa dikkat çekildi.

"Son günlerde Rusya'daki temsilciliklerimizin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldığını üzülerek görmekteyiz" ifadelerinin yer verildiği açıklamada, gösterilerin başlamasıyla Rusya'daki tüm misyonların ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Esasen yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyetidir. Kabul edilemez bulduğumuz bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirilmiştir."

YORUMLAR 10
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    barbar rusya
    Cevapla
  • Dörtlü 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayinler yüzünden türkmenler zayif düştü
    Cevapla
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    çocuk gibiler yahu devletçik bile olamamışlar. ne kadar cahiller şu yaptıklarını çocuklar oyun oynarken. bile yapmaz
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte Rusya gelişmiş ülke. Görüyorsunuz barbarlık ve kural tanimazlik yapip bizden özür dilemiyor. Aksine bizim iş adamlarını tehdit ediyor. Turk iş adamları orayı terk edince göreceksiniz siz o sarhoş milletle o işleri nasıl basaracaksiniz. Ancak icki kumar kadın ve çökmüş bir ahlak ve aile yapısı olur sizin zihniyetle. Milletçe içer ve unuturlar tum herseyi.
    Cevapla
  • Sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail gibi olmaya çalışıyor. Arkasında israil olmazzsa havlamayaz bu kendini bilmezler...
    Cevapla
  • Feraset 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır rusya ile ilgili her habere şu yorumu yazdım. "Rusların ipiyle kuyuya inen, kuyuda kalır" Hâlâ da bunun arkasındayım. Esed`te kuyuda kalacak. Bu ruslar Gürcistan ve Ukraynayı vurunca kendilerini bir şey zannettiler. Bence bunların uçaklarını vurmaya devam etmeliyiz. İnceldiği yerden kopsun. Onlar bizi sırtımızdan az vurmadı. Yeter artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!