Şahin'den 'Putin'e zor soru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili Putin'e tepki gösterdi.

Şahin'den 'Putin'e zor soru
Şahin'den 'Putin'e zor soru
GİRİŞ 27.11.2015 17:25 GÜNCELLEME 27.11.2015 17:25

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Hiçbir ülke başka bir ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranamaz" dedi.

Şahin, geçen yıl vefat eden eşi Saniye Şahin'in adına baba ocağı Karabük'ün Ovacık ilçesinde okutulan mevlite katıldı.

Mevlit programı dahilinde ilçede verilen yemekte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi konusunda Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarda bulunduklarını hatırlatarak, bu açıklamaları desteklediğini bildirdi.

PUTİN'E SORMAK İSTİYORUM

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e buradan bir soru yöneltmek istiyorum. Sınır komşusu olan bir ülkenin savaş uçakları Rusya topraklarını ihlal ederse Rusya Devleti ve hükümeti ne yapar? Nasıl bir tepki gösterir?" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu sorunun cevabını verirken, Türkiye'nin kendi topraklarının başka bir ülkenin savaş uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısında göstermiş olduğu tepkiyi anca böyle anlayabilir diye düşünüyorum. Hiçbir ülke başka bir ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranamaz. Bu konuda çokça uyarılarda bulunuldu. Bundan bir kaç hafta önce yine bu ihlaller sebebiyle üst düzeyde iki ülke yöneticileri arasında karşılıklı görüş teatisinde bulunuldu. Hatta Rusya tarafı bir kaç hafta önce bu ihlaller sebebiyle özür bile dilemişti. Bir ülkenin kendi sınırlarını korumak için doğal hakkını kullanmasını başka yönlere çekerek 'Hem suçlu, hem güçlü' pozisyonuna girmiş olmasını, tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmekte."

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin de Şahin, "Doğrusu ülkemize siyasi yolla hizmet etmeye çalışan siyasetçiler olarak bizim beklentimiz cezaevlerimizin boş kalmasıdır. Hiç kimsenin cezaevinde olmasını arzu etmeyiz, hoşnut da bulunmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan işlem tamamen yargısal bir işlemdir. Siyasi bir karar değildir, yargının bir uygulamasıdır. Konu siyasi değil, tamamen yargısal bir konudur. Tabii hiç kimsenin tutuklanmasını cezaevinde olmasını memnuniyetle karşılamayız, hatta bundan rahatsızlıkta duyarız. Türkiye bir hukuk devleti. Anayasal kurumlarda görevlerini yapacaklardır. Basın mensubu arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!