Meclis komisyonları başkanlarını seçti

Meclis'te 18 ihtisas komisyonu, başkanlarını seçti. Seçimler sonucunda koltuğunu tek koruyan isim AK Parti'lit Ahmet İyimaya oldu.

Meclis komisyonları başkanlarını seçti
Meclis komisyonları başkanlarını seçti
GİRİŞ 30.11.2015 19:30 GÜNCELLEME 01.12.2015 09:34

Komisyonlar bugün ilk toplantılarını yaparak, başkan ve divan üyelerini belirledi.

Seçimler sonucunda koltuğunu tek koruyan isim AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya oldu. İyimaya, 24. Dönem'de olduğu gibi yine Adalet Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Daha önce Çevre Komisyonu Başkanlığı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise bu dönem Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu.


Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı; Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı seçildi.

Eski AK Parti Grup Başkanvekili AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, bu dönem Dilekçi Komisyonu Başkanlığı görevini yürütecek.

Belma Satır'ın yanı sıra ikinci kadın komisyon başkanı ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu oldu.


Anayasa Komisyonu Başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, İçişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Dışişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Çevre Komisyonu Başkanlığına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, KİT Komisyonu Başkanlığına AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AB Uyum Komisyonu Başkanlığına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar seçildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak