HDP'de koltuk kavgası başladı!

HDP'de grup başkanvekilliğine geçecek isim üzerindeki tartışmalar devam ederken, Besime Konca ve Çağlar Demirel'in ismi önce çıktı.

HDP'de koltuk kavgası başladı!
HDP'de koltuk kavgası başladı!
GİRİŞ 01.12.2015 15:56 GÜNCELLEME 01.12.2015 15:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


 HDP'de  22 Kasım günü gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında, Pervin Buldan TBMM  Başkanvekiliği görevine getirilirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve TBMM  İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in ise görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı. 
 
 Toplantıda Pervin Buldan'dan boşalan koltuğa ise bir kadın vekilin  getirilmesi ve bunu HDP içerisinde yer alan bileşenlerin kadın üyeleri tarafından  seçilmesi ilkesel olarak benimsendi. 
 
Toplantının ardından HDP bileşenlerinde yer alan kadınlar 2 defa kendi  aralarında toplantı gerçekleştirmelerine karşın henüz grup başkanvekili olacak  ismi belirleyemediler. İsmin belirlenememesinden dolayı bir boşluk yaşanmaması  için TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yeni makam odasına taşınmadı. 
 
 Edinilen bilgilere göre, HDP'nin gerçekleştirdiği toplantılarda kadın  grup başkanvekilliği için HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca isimleri öne çıktı. Tartışmalar sonucunda Besime Konca  ismi grup başkanvekilliği için Demirel'e göre daha fazla öne çıkarken, Konca'nın  geçmişte "örgüt üyeliği" gibi suçlardan uzun yıllar cezaevinde yatmasının  kamuoyunda nasıl bir etki yaratacağı tartışmaları yürütüldü. Tartışmaların devam  ettiği HDP'nin önümüzdeki günlerde grup başkanvekilini açıklaması bekleniyor. 
 
 Konca, 1993 yılında "Terör örgütü PKK'ya üye olmak, örgüt içerisinde  silahlı faaliyetlerde bulunmak, örgüt adına yardım ve yataklık etmek" suçlarından  tutuklanarak 11 yıl cezaevinde kaldı, 2004 yılında tahliye edildi. 2009'da KCK'ya  yönelik gerçekleştirilen operasyonda "Terör örgütüne üye olmak" suçundan  tutuklanan Konca, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından 12 Nisan  2014 tarihinde tahliye edildi. 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah HDP ve PKK ya fırsat vernesin.Bu zalimler Türk Kürt farketmeden herkesin geleceğini Çalan adi örgütler
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş yurtdışına gidecek. Dönüşte kimin ne olacağını açıklar. Yeni plani alip gelecek ağa babalardan.
    Cevapla
  • mehmed1453 8 yıl önce Şikayet Et
    eli kanli bir terör örgütü ile ortak calisan bir partiyede bu yakisir ...dosyasi kabarik olaca biraz
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun inşallah kandil maşaları
    Cevapla
  • Çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Kavga Yapamazlar Kandil Kimi Derse Odur, Milletin Gözünü Boyuyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...