Davutoğlu: Paniğe gerek yok, talimat verdim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Davutoğlu: Paniğe gerek yok, talimat verdim
Davutoğlu: Paniğe gerek yok, talimat verdim
GİRİŞ 01.12.2015 20:30 GÜNCELLEME 01.12.2015 20:31
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV ve Show TV ortak yayınında Ece Üner ve Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

RUSYA'YA TAVSİYEMİZ...

Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir hafta önce bu kriz başlamıştı. Türk hava sahasını ihlal eden o an itibarıyla milleti bilinmeyen uçak dolayısıyla yoğun bir diplomasi ve kritik süreçten geçiyoruz. Rusya'ya tavsiyemiz, olayın doğru anlaşılması ve kalıcı zararlar vermeden bu krizden çıkmak. Türkiye burada kasıtlı bir kriz başlatan taraf değil. Krizi başlatan taraf değil. Türkiye kendi hava sahası ile ilgili son derece defansif bir işlem yaptı.

MİLLETE HESAP VERMEK DURUMUNDA KALIRDIK

Şu an bu işlem yapılmamış olsaydı 'Niye TSK görevini yapmadı' diye sorulabilirdi. En başından itibaren son derece dostane biçimde 'Bizim hava sahamızı ihlal etmeyin' diye söylendi. 'Bayırbucak bölgesinde DAEŞ unsuru yok' dedik. Ama esas olan uluslararası hukuktan kaynaklanan görevimizi yerine getirdik. Bunu yapmamış olsaydık görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Millete hesap vermek durumunda kalırdık.

BAŞKA ÜLKEYE DE SATARIZ

Bütün tedbirleri masaya yatırdık. Bugün sabah Sayın Mehmet Şimşek bu tedbirleri bana anlattı. hemen alacağımız tedbirler var. Türk ekonomisinin etkilenmemesi için neler yapacağımızı yakında kamuoyu ile paylaşacağız.

Yaş sebze için Türkiye'nin pazar sıkıntısı yok. Başka ülkeye de satarız. Türkiye'nin kapısı kapanmaz.İhracatçılarımızın zarar görmemesi için devlet desteği dahil, gerekli tedbirleri alacağız.

PANİĞE GEREK YOK!

Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş sebze ve meyvelerimizi orada bozulmayacak şekilde geri çekeriz. Burada ihracatçılarımızın zarar görmemesi için gerekli tedbirleri alırız. İhracatçılarımız paniğe kapılmasın, zarar görmemeleri için çalışmalar yapıyoruz. 

Enerji Bakanımıza alternatifler üzerinde çalışma talimatı verdim.

VAATLER NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Verdiğimiz her vaadi ilk üç ayda gerçekleştirmeyi planlıyorum. 3 aylık, bir yıllık paketler çıkardık. Kamuoyuna çıkıp, şu vaatleri şu ay içinde, şu yasaları şu ay içinde çıkaracağız diye kamuoyuna bir deklerasyonda bulunacağız. Bunların gerçekleşmesi için bütçeye ihtiyaç var.  Esas bütçeyi bir an önce geçirelim istedik. Bahçeli ve arkadaşları destek vereceklerini ifade ettiler. ben teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu, arkadaşlarıyla görüşüp bildireceklerdi. Henüz cevap almadık ama ilk intiba olumluydu.

YÜZDE 100'ÜN HÜKÜMETİYİZ

Yüzde 49.5 destek alan başbakan olmak özgüven veriyor. Yüzde 49.5 destek almış olsak da biz yüzde 100'ün hükümetiyiz.

Eşit sayıda komisyonlar ile anayasa yapamadık. Önce genel başkanlarla görüşmek istiyorum. Onların yöntemleri varsa onu döneriz. Tek başımıza anayasa yapacak güçte değiliz. Anayasalar toplumun genel zihniyetini, genel doğrularını yansıtan referans metinlerdir. Bizim anayasa öyle değil maalesef. O mutabakatın tabanını genişletmek lazım.

YORUMLAR 18
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    konus basbakanim sana guveneniyoruz uc bes capulcuya birakmayiz bu vatani
    Cevapla
  • serkan solmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusların fiyasko bir devlet olduğunu da anlamış olduk. şımarık veletler gibi ağlamaya başladılar. bir devlet geleneği olmayan duygularına yenik bencil bir ülkeymiş. 1 haftada bütün siyasi ekonomik iliskileri kesip atmak gibi ahmakça ve hiçbir karşılığı olmayan hareketler yaptılar.
    Cevapla
  • turk oglu turk 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiyeye yatirim yapan ve turkiyeni seven iyi azerileri sogan gibi soyub geri gonderin.kotu ve turkiyeni sevmeyen azerileri ise turkiyende koruyun.bu gidisle devlet bir yere varanmaz.iyilerle is gormek gerekir.hukumet kaliteli bilimli akilli ve calisan insanlari korumalidir
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Ömer arkadaş; Geometriden anlamadığını biliyorduk, yaptığın hesap gösterdi ki matematikten de anlamıyorsun. Tarihi çalış tarihi;))
    Cevapla
  • turanist 8 yıl önce Şikayet Et
    siz şüphesiz yüzde 100ün Basbakanisiniz ama kiymet bilemeyen secmenler var mahlesef...ALLAH size uzun ömürler versin
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu