Emekli Jandarmalar Davutoğlu'na seslendi

EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz ve diğer üyeler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mesajlarını iletti.

Emekli  Jandarmalar Davutoğlu'na seslendi
Emekli Jandarmalar Davutoğlu'na seslendi
GİRİŞ 10.12.2015 16:13 GÜNCELLEME 10.12.2015 16:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı programa katılan Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Başkanı Adnan Oğuz ve diğer emekli uzman jandarmalar, program çıkışında seslerini duyurdu.

Başbakan Davutoğlu'nun ATO Kongre merkezinde 2016 yılı eylem planını açıklamasına müteakip kongre salonun önünde bekleyen bir grup vatandaş Başbakana yüksek sesle “Sayın Başbakanımız bizler uzman jandarmayız bizimde sesimize kulak verin, neden bizleri de çalışmalara dahil etmiyorsunuz” diye seslenerek konuşma fırsatı buldu. Davutoğlu, uzman jandarmaları yanlarına çağırmış fakat tel örgülerden yaklaşamadıkları için Bakan Lütfü Elvan'ı görevlendirerek notun kendine getirilmesini istedi.  Uzman jandarmalar yaşanan gelişmeyle Başbakana seslerini duyurdu.

Kendilerinin Emekli Uzman Jandarmalar Derneği yönetim kurulu heyeti olduklarını belirten EMUJAD Genel Başkanı Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz Başbakana verilen notta, sorunlarının giderilmesini istediklerini söyledi.

Oğuz, ilettikleri notta 3000 göstergeye dahil olunması, 300-500 kadar olan Uzman Jandarma emeklilerinin de intibaklarının yapılmasını, Subay Astsubayların askeri okullarının fiili hizmet sayıldığı gibi Uzman Jandarmaların da askeri okulunun fiili hizmetten sayılması isteklerinin olduğunu, daha önceleri sayın Başbakandan defalarca randevu taleplerinin olduğunu, fakat iç ve dış gündemin yoğun olması nedeni ile randevu alamadıklarını söyledi.

Oğuz, "Sesimizi duyurmak için böyle bir yol izleme zorundaydık. Ancak bu şekilde sesimizi duyurabildik. Komutanlar ile yer yer görüştüğümüzü söyledik. Onların da gerekli girişimleri yaparak sorunlarının giderilmesi hususunda Uzman Jandarmalarında dahil edilmesi konusunda desteklerinin olduğunu aktardık" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Vehbi kardeşim herkes gibi uzman jandarma ile uzman erbaşları karıştırıyorsun mesela ben askerlik yapmadım 18 yaşında Astsubaylar gibi askeri okul okuyarak aynı dersleri görerek mezun oldum ve muvazzaf personelim yani sözleşmeli falan değilim ve kanunen uzman erbaşların üstüyüm. Yani astsb ile uzm.erbaş arası bir rütbedeyim. Uzm. Erbaşlara 3000 ek gösterge gelecek ama ben üst statüde olduğum halde 2200 ek gösterge de kalacağım. Derneğin ve bizim haykırışımız bu sebepledir. Bilmem anlatabildim mi
    Cevapla
  • Avukat 8 yıl önce Şikayet Et
    Vehbi bırakta insanlar konuşun haklı olan hakkını alsın. Insanları susturmsktan vazgeçin.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti sağlayan ama personeline hiç adaletli davranmayan kurum Jandarma Genel Komutanligi
    Cevapla
  • vehbi 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar herkes ağlıyor da elinizi kolunuzu mu tutan oldu. subayı assubayı okurken siz neredeydiniz?herkes eşit maaş alıyorsa bir bankada müdür müdür yardımcısı şef bireysel danışman veznedar ve memur aynı maaşımı alıyor.artık iyice saçmalamaya başladınız.askerlikten sonra sözleşmeli başlıyorsunuz madem kötü bu askerlik neden gidiyorsunuz girmeyin...
    Cevapla
  • Ufuk 8 yıl önce Şikayet Et
    vehbi efendi Uzman Jandarmanın hangi şartlarda mesleğe girdiğini bilmeden ahkam kesme. Uzman Jandarmalar sözleşmeli personel değil , önce araştır sonra yaz..........MUVAZZAF PERSONEL dir....
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    mazlumların yakarışı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı