Reform Koordinasyonu ilk toplantısını yaptı

Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Reform Koordinasyonu ilk toplantısını yaptı
Reform Koordinasyonu ilk toplantısını yaptı
GİRİŞ 17.12.2015 16:15 GÜNCELLEME 17.12.2015 16:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile ilgili kurumların müsteşarları katıldı.

Toplantıda, kurulun çalışma usul ve esasları belirlendi, kurulun her 15 günde bir toplanmasına karar verildi. 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı içerisinde yer alan reform başlıkları kendi içerisinde önceliklendirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin reform süreci hakkında bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

REFORMLAR HAZIRLANIRKEN İLGİLİ STK’LARIN GÖRÜŞLERİ ALINACAK

Toplantıda, reformlara yönelik ikincil düzenlemelerin takvimlendirilmesi, Öncelikli Dönüşüm Programlarının sürelerinin gözden geçirilmesi ve reformlar hazırlanırken ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınması konuları ele alındı. Ayrıca, vize muafiyeti ve Avrupa Birliği’ne uyum yönündeki kanun tasarılarının öncelikli olarak bir paket halinde TBMM’ye sevki hususunda girişimin başlatılmasına karar verildi.

ELVAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

64’üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı içerisinde yer alan reform başlıklarının kendi içerisinde önceliklendirildiğini bildiren Elvan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilerin reform süreci hakkında bilgilendirilmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda, reformlara yönelik ikincil düzenlemelerin takvimlendirilmesi, Öncelikli Dönüşüm Programlarının sürelerinin gözden geçirilmesi ve reformlar hazırlanırken ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınması konuları ele alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Elvan, ayrıca vize muafiyeti ve Avrupa Birliği’ne uyum yönündeki kanun tasarılarının öncelikli olarak bir paket halinde TBMM’ye sevki hususunda girişimin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • antalyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah taşeron meselesi öncelikli çözülecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı