DTK'da atılan imza PKK'ya katılımdır

Kazandığı 59 milletvekilini elinin tersiyle iten HDP, DTK’nın 'özerlik' açıklamasına sahip çıkarak PKK’ya katıldığını ilan etmiş oldu!

DTK'da atılan imza PKK'ya katılımdır
DTK'da atılan imza PKK'ya katılımdır
GİRİŞ 30.12.2015 09:40 GÜNCELLEME 30.12.2015 09:42
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

PKK’ya yakın tüm sivil toplum kuruluşlarını çatısı altında toplayan DTK’nın ‘Özerklik’ açıklamasını, Kürt Siyasetçi Başkanı Galip İlhaner değerlendirdi.  Türkiye Kürt Bölgesel Yönetimi ilanına uzun süredir HDP ve PKK’nın çalıştığını söyleyen İlhaner “PKK’nın istediği Türkiye Kürt Bölgesel Yönetimi için HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın ABD, Rusya ve  Kandil ziyaretleri sonrası işaret fişeği atıldı” dedi.

Milat'tan Enes Babacan'ın haberine göre; KCK’nın uzun süredir özerklik-bağımsızlık tartışmasını yaptığını belirten İlhaner “KCK bu tartışmaların sonucunda, bağımsızlık ilanı için hazır olmadıklarından, önce özerklik sonra bağımsızlık kararını aldı. PKK’nın yarı legal bileşenleri olan HDP/DBP/HDK gibi siyasi ve sivil yapılanmalarını çatısı altında toplayan Demokratik Toplum Kongresi DTK’nın yaptığı Türkiye’de Kürdistan Bölgesel Yönetimi yani özerklik isteğiyle artık terör örgütü PKK’ya tamamen katılmış oldular. Söz konusu Özerklik isteğiyle Kürtleri 1. Sınıf vatandaşlıktan çıkartıp azınlık durumuna düşürmek isteyen PKK, böylece kopuş sürecini hızlandırmayı düşünüyor” dedi.

Demirtaş destek turlarına devam edecek

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın KCK tarafından ‘Özyönetim’ istediğine siyasi destek toplamakla görevlendirildiğini belirten İlhaner “Demirtaş, HDP kongresi öncesi ve sonrası, özyönetim (Türkiye Kürdistan Bölgesel Yönetimi-TKBY)’e destek için, bundan böyle dış destek üzerine çalışacak. Gündemi kendi kontrolüne alarak, kongreye tek aday olarak  da gidecek. Kısacası, HDP/DBP, HDK gibi PKK’nın yarı legal yapıları PKK’ya katılıyorlar. Bundan böyle bu yapılar tamamen PKK’ya bağlı olarak hareket edecekler. Yeniden başlama ihtimali olan Çözüm Süreci-Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci ihtimallerini de Türkiye Kürdistan Bölgesel Yönetimi (Özyönetim/Demokratik Özerklik) için, bir pazarlık olarak kullanacak” ifadelerini kullandı.

Halkı zorla ikna etmeye çalışıyorlar

PKK’nın özerklik istediğinde çok önemli amaçları olduğunu belirten İlhaner, “ PKK bu isteğiyle, Kürtler’i Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşı olmaktan çıkararak, azınlık statüsüne almak. Türkiye’yi, Suriye gibi derinleşmiş bir iç savaşa çekerek, kaos oluşturmak ve dış müdahale (BM, NATO, ABD, Rusya, Suriye, İran, AB)’ye zemin hazırlamak istiyor. Ancak HDP’ye oy verenlerde dahil olmak üzere Kürtlerin %90’ı PKK diktatörlüğünde değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamak istiyor. İradesinin Öcalan değil TBMM olmasını istiyor. Özerklik veya bağımsızlık değil eşit yurttaşlıktan yana tavır alıyor. Halktan hiçbir destek bulamayan PKK, Kürt bebeklerini, kadınlarını ve yaşlılarını öldürerek zorla halkı ikna etmeye kalkıyor. Ancak zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur!” şeklinde konuştu.

Belediyeler DBP’den kurtarılmalı

“PKK, hendeklere destek vermeyen, hendek kurmayan Demokratik Bölgeler Partisi belediyelerine zaten çok büyük bir baskı yapıyor” diyen İlhaner, “Özellikle Van ve ilçe belediyelerinin, halk desteğinin tamamen biteceği endişesi ile hendeklere destek vermemesi, PKK tepesini ciddi derecede gerdi. PKK böylece HDP üzerinden, 103 belediyeye baskı yaparak, çoğunun (tamamının) hendekler kazarak (fiili özerklik ilan ederek) özyönetim adı altında, kurmaya çalıştığı öz diktatörlüğe destek vermesini sağlamaya çalışıyor. Belediyeler DBP’den biran önce alınmalıdır” dedi.

YORUMLAR 19
  • Sınırlı Biad 8 yıl önce Şikayet Et
    bizimkilerin umurunda değilki bıraksınlar silahı,gelsinler mecliste iktidar, muhalefet özerkliği hemen verecek ,bakmayın tek bayrak ,tek devlet hikayelerine
    Cevapla
  • BATMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    o hendekler leşinizin çukuru olacak
    Cevapla
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter
    Cevapla
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    legalden ıllagale gecmıslerse yapılacak olan sudur cıkan yasada maskelı puselı eylem yapanın arnından vuracaksınız yasayı yerıne getırın
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tespitler bire bir dogru o halde tek secenek hdp liler hakkinda fezleke duzenlenip vatana ihanetten yuce divanda yargilanmalari sart cunku teroru ve teroristi ovmek teror orgutune uye olmak suclarini alenen isliyorlar meclis derhal gorev basina vekil olmalari her turlu ihanet ve hainliklerine engel olamaz acikca ulke icinde ve disinda hainliklerini tescilleyen aciklamalar yapiyorlar bu alenen islenen suclar karsisinda devlet gorevlileri sessiz kalamaz dun polisimiz cok guzel cevap verdi devlet gorevlileri devlettir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...