Sur'a asılan Türk bayrağı Demirtaş'ı rahatsız etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Sur'a asılan Türk bayrağı hakkında "Bayrak asmak zafer değildir" dedi.

Sur'a asılan Türk bayrağı Demirtaş'ı rahatsız etti
Sur'a asılan Türk bayrağı Demirtaş'ı rahatsız etti
GİRİŞ 03.02.2016 02:55 GÜNCELLEME 03.02.2016 07:29
Bu Habere 341 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur'un Mardinkapı kesiminde kontrolü sağlayan güvenlik güçleri, surlara dev Türk bayrağı astı.

SURLARA TÜRK BAYRAĞI ASILMASI RAHATSIZ ETTİ

Bu görüntü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı rahatsız etti. Diyarbakır surlarına Türk Bayrağı asmanın bir zafer olmadığını vurgulayan Demirtaş,  bunun bir yenilgi psikolojisi olduğunu söyledi. Demirtaş, şunları söyledi:

"SUR'DA DA CİZRE'DE DE BİR BAŞARI YOK"

"Halkın önemli bir kesimi, saldırı altında olanların tamamına yakını dimdik ayaktadır. Hükümetin savaş politikası çökmüştür. Sur'da da Cizre'de de bir başarı yok, kaybedilen bir sürü can var, çökmüş bir AKP politikası var. Tam bir hezimet var, bunu saklamaya çalışıyorlar. Büyük bir kampanya ile sanki devasa bir savaş kazanılmış edası ile halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları başladığı günden bu güne durum hükümet ve güvenlik açısından çok kötü bir noktaya gelmiştir. Savaş ve çatışma yaygınlaşmıştır. Öyle ‘çatışma bitti, bu terörü temizledik, inşaata başladık' bütün bunların hepsi yalan. Başbakan yalan söylüyor. Sahadaki durum öyle değil. Tam bir çökmüş AKP siyaseti var orada. Bir zafer yok ortada.

"DİYARBAKIR SURLARINA TÜRK BAYRAĞI ASMAK MIDIR ZAFER"

Zafer dediğiniz kendi ilçene asker polis sokabilmek midir, yarını var bunun yarın ne olacak? Hani zafer, milyonlarca insanı artık duygu düzeyinde kopardın. Çürümüş cenazeler, işkence gören binlerce insan, bunların yarattığı kopuşu hesaplamıyorlar. Nedir zafer, Diyarbakır surlarına Türk Bayrağı asmak mıdır, duvarlara ‘Türk'ün gücünü tanıyacaksın' yazmak mıdır? Buysa sizin zaferiniz yanılıyorsunuz, bunların hepsi yenilgi psikolojisidir. Siz göz göre göre bir halkı düşman ilan ettiniz"

YORUMLAR 341
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk bayrağını sevmeyen tek millet ermenilerdir
    Cevapla
  • yaşar kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin imkanlarını kullanıp devlete karşı tavır alan bu hainlerin ömrü uzun olmayacak inşaallah. Hainler hakettiği cezayı bulacak
    Cevapla
  • M.Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsızlığı Normal Çünkü bir çok ınsanin katili umduğunu bulamadığı içindir.
    Cevapla
  • Yanliz kurt 8 yıl önce Şikayet Et
    Zorunami gitti vatan haini
    Cevapla
  • Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Turk -Kürt el ele PKK ve yandaşları başka illere selo artık yemiyor vatandaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı