Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
GİRİŞ 04.02.2016 13:42 GÜNCELLEME 04.02.2016 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in açıklamasından satırbaşları:

Yeni anayasa toplumsal barışın güçlendirilmesine, insan hakları düzeninin tam olarak kurulmasına dönük olarak tüm bunları kapsayacak mantıkla ele alınmalıdır. Tartışmalar otokrasi üzerinden yapılıyor. Denenmemiş bir sisteme otorite deniyor. Ancak elimizde de çoğu kez tökezlemiş bir parlamenter sistem var. Oturalım önerileri tartışalım. Rejim değil bir sistem tartışması yapıyoruz. 

AVRUPAYA VİZESİZ SEYAHAT

Ekim ayında vizesiz seyahat uygulamasının yürürlüğü girmesini bekliyoruz. 

"CİZRE'DEKİ YARALILAR" İDDİASI

Kimsenin sağlık hizmeti alması engellenmez. Yaralıların kim olduğuna bakılmaksızın çalışılıyor. Önümüzde sorunlu bir tablo var. Belli yerlerden cenazelerin alınması ile ilgili bir girişim olduğunda elimizden geleni yapıyoruz. Yalnız alınan cenazeler bile propaganda aöaçlı bir yerde bekletilliyor, defnedilmiyor. Ambulanslara sürekli olarak ateş açılıyor. Tahir Elçi olayında gördüğümüz gibi. Birilerinin cenazeleri veya yaralıları terörist faaliyetlerin parçası yapmasına izin veremeyiz. Bize gelen her ihbarı anında değerlendiryoruz. Belli odaklar yaralıları ve cenazeleri terör propagandasına dönüştürmeye çalışıyor. Bunu kınıyoruz.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Büyük bir iki yüzlülük sergileniyor. İnsan seli Türk sınırlarına dayanmış durumda. Halep bombalandı 70 bin kişi Türkiye sınırında. Cenevre'de görüşme yapayım, Suriye'de uçaklarla bombalamaya devam edeyim samimiyetsiz bir yaklaşımdır. Ortaya çıkan tabloda muhalifler de biz de tepkliliyiz. Bombaların altında hiçbir barışı konuşamazsınız. Suriye'de birlik hükümeti katliama meşruiyet kazandırmaktadır. Esad'ın kalıcılığı üzerinden müzakere süreci gayrimeşru kılar. Süreç devam edecekse bombalamalar durmalıdır. Bizim Suriye Kürtlerinin kazanımlarına karşıymışız gibi bir yaklaşım oldukça yanlıştır. Onlar kimsenin gündeminde değilken biz bu talebi iletmiştik. Buradaki PYD meselesinde şunu görelim, PYD ilk önce lejyoner bir grup gibi kullanıldı. O zamnki uyarılarımıza bakınız. Burada kanton oluşturmak diğer etbnik gruplarının haklarını gasp anlamına gelir. PYD'nin silahlarını PKK'nın kullandığı açıktır. PYD diğer Kürt gruplarını dışlamaktadır. PYD Esad güçlerinin yanında oturur, onunla birlikte hareket ettiği çok açıktır.

Güvenlik sorunları sebebiyle Rus uçağına izin verilmedi.

Terörle mücadele eylem planı ne durumda?

Bunu AK Parti insiyatifi olarak görmemek gerekir. Sanatçıların, sporcuların ve STK'ların orada olması önemlidir. 

Sayın Başbakanımız bunu yarın açıklayacak. 

- Çözüm sürecinde muhatap değişir mi? HDP dışında başka aktörlere yönelir mi?

Süreçlerin bir tane muhatabı yok. Terörle arasına mesafe koyan herkesi muhatap alıyoruz. 

YORUMLAR 1
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu AB'den gına geldi. Alerji yapıyor. Yıllardan beridir AB konuşuluyor. AB'ye vize kaldırılacakmış. İster kaldrısın, ister kaldırılmasın kardeşim. Zaten onlar şengeni falan kaldırıyorlar. Ne geldi ise AB sevdasından geldi başımıza. PKK bu kadar güçlendi ise AB sevdamızdan dolayıdır. AB'yi bırakalım Çin bile vize getirdi. İsteyen kaldırsın isteyen koysun....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü