Sur halkından HDP'li vekile büyük tepki

HDP'li vekiller Sur'da ilçeyi terk edenlere evinizde kalın çağrısı yapınca halk tepki gösterdi "Al kendi pisliklerini git.." dedi.

Sur halkından HDP'li vekile büyük tepki
Sur halkından HDP'li vekile büyük tepki
GİRİŞ 04.02.2016 17:01 GÜNCELLEME 05.02.2016 07:36
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 9 mahalleyi kapsayan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, zabıta aracı içeresinden, evlerini terk eden halka ‘mahallene sahip çık’, ‘ilçeyi terk etmeyin’ anonsları yapınca büyük tepkiyle karşılaştılar.

AL KENDİ PİSLİKLERİNİ GİT

Ev ve mahallelerine sahip çıkma anonsları yapan HDP milletvekilleri halkın; “Öz yönetiminiz bu muydu”, “Al kendi pisliklerini git buradan” tepkileriyle neye uğradıklarını şaşırdılar.

"EVLERİ TERK ETMEYİN" ÇAĞRISI YAPTILAR

İlke Haber Ajansı'nın haberine göre, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yasağın kalkmasıyla beraber zabıta aracı içerisinde ilçede halka anons yaptı. Halktan evlerini terk etmemelerini isteyen Aydoğan, “Evinizi terk etmeyin. Başka mahallelere göç etmeyin. Milletvekili olarak sizden rica ediyorum. Lütfen evlerimizi terk etmeyelim. Diyarbakır valiliğinin bize verdiği bilgiye göre bir daha yasak konulmayacak. Lütfen herkes evlerine dönsün. Bulunduğu evleri, mahalleleri, sokakları terk edenler, bunu durdurmalı. Elektrik ve sular verilecektir” çağrılarında bulundu.

ÇIKIŞLARI KAPATALIM, GİDEMESİNLER

HDP milletvekillerinin yanlarında olan kişilerden birisinin “Vekilim, ‘Eski Hal’in orasında Sur girişini tutalım ki kimse taşınmasın” teklifi ise dikkatlerden kaçmadı.

HDP’li Milletvekili Aydoğan, kamyonet ile taşındığı esnada bir aileye “Nereye gideceksiniz, gidecek yeriniz var mı? Eviniz burası, mahalleniz burası, mahallenize sahip çıkın”sözleri üzerine vatandaşlar, “Ev mi kaldı. Nereye gideceğiz, sokakta mı yatalım?” diye tepki gösterdi.

BU MUYDU ÖZYÖNETİMİNİZ?

Yasağın kaldırılmasıyla ilçeye akın eden halk, can ve malının derdine düşerken HDP Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp halktan ilçeyi terk etmemelerini istedi. Yiğiltalp’a tepki gösteren bir vatandaş, “Hakkımızı devlet mi verecek yoksa parti mi verecek? Silahlı taraflar, bize güvence versin. Biz halkız. Artık size güvenmiyoruz. Bu muydu özyönetiminiz? Hani nerede devrimciliğiniz? Sizler saraylarda, villalarda oturuyorsunuz. Çocuklarınızı Avrupa’da okutuyorsunuz. Halkın bütün zenginliğini kullanıyorsunuz. Sonra da bize bu mayın tarlasına gitmemizi istiyorsunuz.

AL KENDİ PİSLİKLERİNİ GİT

Nereye gideceğiz. Ev mi kaldı yoksa iş yeri mi kaldı. Elektrik ve suyu tamir etsen ne olacak? Ev olmadıktan sonra ne yapayım senin öz yönetimini, devrimciliğini? Al kendi pisliklerini git buradan!” diye tepki gösterdi.

YORUMLAR 99
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kürt kardeslerimize ermeni uşaklarina iyi ders vermisler insaallah bundan sonra bu satilmislar halkin arasinada cikamayacaklar
    Cevapla
  • Al sana kardeş 8 yıl önce Şikayet Et
    O kürt kardeşlerin camide cuma namazında namaz kıldıran imam , şehit olan askerlerimize , polislerimize dua isteyince bir anda söverek camiyi terk ediyor.. al sana kardeş
    Cevapla
  • İclal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben halkın uyandığına inanmıyorum kafa aynı kafa
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne uyanması pkk yı destekliyorlar.. cuma namazında imam asker şehitlerimize dua istediğinde direk hepsi söverek camiyi terk ettiler.. işte bunların zihniyeti.. kardeşleriniz
    Cevapla
  • İclal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben halkın uyandığına inanmıyorum kafa aynı kafa
    Cevapla
  • Ali Mercan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunu tüm kürt kardeslerimden beklerim, biz bu tepkiyi Kürt olarak senelerce verdik am uyanan olmadi, bunlar ermeni, siyonist, ABD ve rus ajanlaridir ve kendi menfaatindan baska bir sey düsünmüyorlar dedik iste ispat bunlarin ne hayin olduklar uyan Kürt kardes benim gibi uyan artik yeter,
    Cevapla
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    MİT oralarda cirit atmalı BÖLGE halkını HDPKK nın bir ERMENİ PROJESİ oldugunu ve KÜRT leri İSLAM dan kopartmak için bir PROJE oldugu halkımıza anlatılmalıdır ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir