Demirtaş'tan yine sokak çağrısı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yine halkı eyleme çağırdı.

Demirtaş'tan yine sokak çağrısı!
Demirtaş'tan yine sokak çağrısı!
GİRİŞ 04.02.2016 20:02 GÜNCELLEME 04.02.2016 20:02
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz bütün kurumlarımızı, örgütlü yapılarımızı, sivil toplum örgütlerini 'barışa güç ver, zulme karşı ses ver' eylemine en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Demirtaş, beraberindeki Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile belediye konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Cizre'de yaşanan sokağa çıkma yasağına değindi.

Cizre'de 3 ambulansın söz konusu binanın bulunduğu sokağa yakın caddede bekletildiği bilgisini aldıklarını belirten Demirtaş, şunları ifade etti:

"Daha önce de birçok defa ambulans ana caddede bekletilmiş ve sağlık görevlilerinin binaya gidişine izin verilmemiştir. Ambulans her ana caddeye geldiğinde o sokakta bir bombalama, çatışma sesi duyulmuş ve 'güvenlik olmadığı' gerekçesiyle ambulansların sokağa girişine izin verilmemiştir. Az önce aldığımız bilgi aynı sahnenin tekrarlandığı şeklindedir. 3 ambulans yine ana caddede sokağın girişinde bekliyor. Yine top sesleri ve silah sesleri duyulmaya başlıyor.

Durum nasıl neticelenecek bilmiyoruz ama şunu net olarak biliyoruz. İçişleri Bakanının kendisi açıkladı, 'Cizre'de operasyonların yüzde 99'u tamamlandı, yüzde biri kaldı' dedi. Demek ki orada bir güvenlik problemi yok. Sağlık ekiplerinin gitmesine izin verilir mi bilemiyoruz?"

Demirtaş, Kürt sorununun Cizre ve Sur'daki barikat, çukur sorunu olmadığını, barikatları, çukurları kapatınca Kürtlerin özgürlüğüne kavuşmuş olmayacağını öne sürdü.

Cizre'ye gitmek istediklerini ancak buna izin verilmediğini iddia eden Demirtaş, muhataplarının güvenlik güçleri değil siyasi irade olduğunu bildirdi.

DEMİRTAŞ'TAN EYLEM ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, halkı eyleme davet ederek, "Halkımızı bulunduğu her yerde sadece Cizre ve Sur için değil bütün bu kirli politikalara karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Sesini çıkarabileceği yükseltebileceği her yerde ama her yerde sesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

"Özellikle de akşamları balkonda, penceresinde, aracında savaşa, zulme karşı ses verme eylemlerine davet ediyoruz" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu akşamdan başlayarak her akşam 19.00'da bulunduğunuz her yerde zulme karşı barış sesi çıkarın. Büyük bir barış sesi çıkarsa Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır. Biz bütün kurumlarımızı, örgütlü yapılarımızı, sivil toplum örgütlerini 'barışa güç ver, zulme karşı ses ver' eylemine en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz. Halkımız bulunduğu her yerde bu çağrımızı dikkate almalı, önemsemeli, bunu basit bir çağrı olarak görmemeli ve mutlaka bunu örgütlü, disiplinli, güçlü bir eylem, zulme karşı ses ver eylemi olarak her yerde hayata geçirmelidir."

Demirtaş, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yaşanan olaylar öncesinde de halkı eyleme davet etmiş, çıkan olaylarda aralarında Yasin Börü ve arkadaşlarının da bulunduğu 30'u aşkın kişi terör örgütü yandaşlarının saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 62
  • SAĞLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes işine gücüne bakıyor. Kimse Demirtaş ve partisini artık dinlemiyor. Belki de bir ders olsun diye mi?
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ermeni bir insanın kürtle ne işi olur
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sen git tatil yap zavallılar sokağa dökülsün yemezler dmirtaş yemezler
    Cevapla
  • ooo 8 yıl önce Şikayet Et
    ortalıgı karıştırıyor ondan sonra süt dökmüş kedi gibi masum ayakları yapıyor vatan haimi
    Cevapla
  • ayşgl 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi başınızı yiyin inşaAllah vatan hainleri İslam düşmanları adi kefereler.. Allah sizleri tezzamanda dilediği şekilde helak etsin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!