Yeni CHP’de gayri milli ‘siyaset’

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde kuruluş ilkelerinden hızla uzaklaştı.

Yeni CHP’de gayri milli ‘siyaset’
Yeni CHP’de gayri milli ‘siyaset’
GİRİŞ 08.02.2016 09:26 GÜNCELLEME 08.02.2016 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye istikbalini belirleyecek tarihi bir dönemden geçerken, “Cumhuriyetin kurucusuyum” diyen CHP’nin, bıçak sırtı her konuda devletin ve milletin karşısında saf tutması tepki çekiyor. Kendisine oy verenlerin bile desteklediği Türkiye’nin dış politikasını en sert şekilde eleştiren CHP, icraatlarıyla sadece Esad, İran, Putin, Kandil ve Batı’daki Türkiye karşıtlarını memnun etti.

MEZHEPÇİLİK

Kaset komplosuyla partinin başına gelen Kemal Kılıçdaroğlu, delege yapısını kısa sürede değiştirdi. Belli bir mezhepsel yapının etkili olmasıyla da parti üst yönetiminde radikal değişiklikler yapan Kılıçdaroğlu, ulusalcı, milliyetçi kesimi adeta biçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu, aynı sert üslubu teröristlerden ise esirgedi. Teröristlerden “arkadaşlar” diye söz eden Kılıçdaroğlu, bu tavrıyla terör örgütünün elebaşlarının isteklerine muhatap oldu. PKK’lı terörist başı Duran Kalkan’ın “ CHP içinde tutarlı sosyal demokratlar var. Bu sosyal demokratları çağırıyoruz, demokrasi cephesine katılın” çağrısına Kılıçdaroğlu, “arkadaş” söylemiyle adeta yanıt vermiş oldu.

 Bazı akademisyenlerin ihanet bildirisine sahip çıkan CHP, bunu bir adım daha ileri taşıdı. Diyarbakır’a gönderilen milletvekili heyeti de “katliam” yapıldığı yönünde rapor hazırladı.  Programında terör propagandası yapıldığı için özür dileyen Beyazıt Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun sert eleştirisine maruz kaldı.

HDP İLE KOL KOLA

PKK’nın hendek ve barikatlar kurması, buraları mayınlamasına karşı kamu güvenliğinin tesisi için başlatılan operasyonları durdurmak için CHP,  HDP ile ortak eylem yaptı. CHP ve HDP milletvekilleri TBMM’deki görüşmelere, Güneydoğu’daki operasyonları protesto etmek için boyunlarına beyaz tülbent takarak çıktı.

BUNLAR NE DEMEK OLUYOR?

-  MİT krizinde FETÖ’nün yanında oldu.

- Gezi darbesini açıkça destekledi.

- Terörle mücadele için çıkarılan İç Güvenlik Yasası’na muhalefet etti.

-  17/25 Aralık sonrası FETÖ’ye sahip çıktı.

- MİT TIR’ı ihanetini sahiplendi.

- Türkiye’ye karşı Esad’ı destekledi.

- “DAEŞ’e yardım” iftirasını yürüttü.

- “PYD terör örgütü değildir” dedi

- Uçak krizinde Rusya’nın yanında oldu.

- PKK’yı sahiplenen akademisyenlere destek çıktı.

- Irak’taki Başika kampına sevkiyatta Türkiye’yi suçladı.

- Kandil’den ‘Bize katıl’ daveti aldı.

- Güneydoğu’daki olaylar için CHP raporunda ‘Katil devlet’ dendi.

- Rapor tepki alınca bölgeye ‘göz boyama’ heyeti gönderme kararı alındı.

DARBEYE DESTEK

Kılıçdaroğlu, “Eğer siz demokrasiye yasaya aykırı olarak benim gibi düşünmedi ben onu yok edeceğim derseniz, mazlumun yanında olan da biziz. Mazlumu savunmayacağız da kimi savunacağız hiç kimse kusura bakmasın” diyerek Paralel Yapı’nın avukatlığını adeta ilan etti. CHP, Paralel Yapı’nın hükümeti devirmek için 17/25 Aralık darbe girişimine de sahip çıktı. Bilirkişinin “montaj” olduğu tespiti yaptığı ses kayıtlarını TBMM’de dinletti.  Türkiye’yi uluslararası alanda “teröre destek veren ülke” gibi göstermek için Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım TIR’larının durdurulmasına en büyük destek yine CHP’den geldi. CHP’liler neredeyse her platformda Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ’e silah vermekle suçladılar. Türkiye’nin olumlu algısını bozmak için Paralel Yapı ile adeta kol kola girildi.

GÜNEYDOĞU’YA YENİ HEYET

Güvenlik güçlerinin terörle mücadele kararlılığını zayıflatmak için CHP’li milletvekilleri de bir kısım sözde aydın gibi “devlet katliam yapıyor” raporu hazırlamıştı.   Terörle mücadelede devletin kararlılığını zayıflatmak için bazı CHP’lilerin kullanıldığı söz konusu raporun da bu kapsamda hazırlandığı belirtildi. Öte yandan CHP, halktan gelen tepki üzerine bölgeye yeni bir heyet daha gönderecek. İlk heyetin “kötü” imajını düzeltmek amacıyla böyle bir çalışma yapıldığı öğrenildi.

RUSYA SAFINDA

CHP, angajman kuralları çerçevesinde düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak Türkiye’yi suçlayan açıklamalar yaptı. Oysa kamuoyu araştırmalarında CHP’li seçmenlerin yüzde 63’ünün Rus uçağının düşürülmesi konusunda hükümetin kararını destekledikleri ortaya çıktı. CHP’li Eren Erdem, uçak krizinin hemen ardından Rus devlet kanalı Russian Today’de Türkiye’yi Türkiye’yi DAEŞ’e sarin gazı vermekle suçladı. Aynı milletvekili 2011’de Twitter’dan   “Eğer İran-Türkiye karşı karşıya gelirse İran tarafında olurum” paylaşımında bulunmuştu. Bunlara rağmen Erdem,  CHP içinde destek buldu, kollandı. Eren Erdem, Paralel’in yayın organlarına dokunulmaması için de çalışma başlattı. Öte yandan Türkiye ile Esad rejimi arasında yaşanan kriz sonrasında CHP safını Esad’dan yana koydu.

Star

YORUMLAR 4
  • ince 8 yıl önce Şikayet Et
    işleri güçleri fitne fücur kendi aralarında bile anlaşıp geçinmekten acizler bunlara ülke mi emanet edilir.Rabbim bu güzel vatanıma CHP iktidarını görmeyi nasip etmesin.AMİN....
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP Milli nedir deseniz bilmez. MLKP, VE terör nedir, ülkeyi nasıl karıştırırım, Hükümetleri ilagal nasıl yıkarım, fitne fesatı nasıl yayarım deseniz CHP tüzüğünde olan bir partidir.
    Cevapla
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberi hazirlayanlarin elleri dert gormesin tebrik ediyoruz yayimlayin tüm platformlarimizida
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    bana göre CHP hiç Milli olmadıki !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?