Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
GİRİŞ 08.02.2016 20:29 GÜNCELLEME 08.02.2016 20:56

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Yaklaşık 200 bin Suriyelinin göç halinde olduğunu belirterek, ‘Olabilecek en kötü senaryo 600 bin kişinin gelmesidir. Gelecek insanları sınırın dışında ağırlamak öncelik hedefimiz’ dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Rusya'nın savaş müdahil olması, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınması görülüyor. Rus jetlerinden 6 bin 200 sortinin yüzde 85'i ılımlı muhalefeti ve sivillere yönelik. Yaklaşık 200 bin Suriyeli göç halinde. Olabilecek en kötü senaryo 600 bin kişinin gelmesidir. Gelecek insanları sınırın dışında ağırlamak öncelik hedefimiz."

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ
Masada muhaliflerin yer almasını Türkiye telkin etmiştir. Bütün coğrafyası lime lime edilmiş Suriye'nin daha fazla bu durumda kalmaması gerekir. Onurlu barış sürecinin açılması Türkiye acısından öncelikli hedefimizdir.

TERÖRLE MÜCADELE
"Geçtiğimiz hafta Ankara'da yaptığımız toplantılarda, teröre karşı mücadeleden sonraki eylem planı değerlendirildi. Oradaki insanlarımızın zihinlerinin ihya edilmesi gerekiyor. Şehirlerin de kendi ruhlarıyla ayağa kaldırılması önceliktir. En kısa zamanda yaralar sarılacaktır. Sürece sivil toplum ve kanaat önderlerinin önemli katkısı olacaktır."

TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYELER
"Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıldı. Özellikle büyük şehirlerde belediyelerin yetkileri artırıldı. Eğer belediyeler halka hizmet sunmak yerine başka işler yapıyorlarsa, teröre destek vermek için ellerinden geleni yapıyorlarsa bunlara da gerekenler yapılacaktır. Kim teröre destek vermişse de bunların hesabı sorulacaktır".

SURİYE'YE BİR OPERASYON OLACAK MI?
"Öncelikle şunu ifade edeyim Suriye'deki her gelişme Türkiye'yi yakından ilgilendirir. Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. En çok ilgilendiğimiz husus ise Türkiye'nin güvenliğidir.  Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek, Türkiye'nin egemenliğine zarar verebilecek olan herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir ve bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi