CHP heyeti Diyarbakır'da

CHP Grup Başkanvekili Gök, "Türkiye, Kürt sorununu mutlaka Parlamento içerisinde bütün siyasal muhataplarıyla görüşerek çözmelidir" dedi.

CHP heyeti Diyarbakır'da
CHP heyeti Diyarbakır'da
GİRİŞ 09.02.2016 18:56 GÜNCELLEME 09.02.2016 18:56
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Gök ve beraberindeki CHP milletvekilleri Ali Özcan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Göker ve Ünal Demirtaş, Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Daha sonra Sur ilçesine geçen Gök ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla bir süre görüştü, ardından Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Gök, temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan üzücü olaylara son vermek için kentte bulunduklarını söyledi.

Çatışma ortamından bir an önce kurtulunması gerektiğini ifade eden Gök, "Tarihi, kültürü, ticaret zenginliği ile ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Diyarbakır'ın bu yaşanılan çatışma ortamının bir an önce dışına çıkmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gök, bütün vatandaşların özgürlük alanlarının genişletildiği bir ortamda, hukuk devleti ilkeleri içerisinde insan haklarından en ileri şekilde yararlanmasını istediklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiyemiz yasaklardan arınmalıdır, terörden kurtulmalıdır. Eller tetikten çekilmelidir. Türkiye, Kürt sorununu mutlaka Parlamento içerisinde bütün siyasal muhataplarıyla görüşerek çözmelidir. CHP olarak bunu önemsiyoruz ve bütün partilere çağrı yapıyoruz. Böyle devasa bir sorun Türkiye'nin tüm hassasiyetlerinin giderildiği bir atmosferde, Meclis içerisinde mutlaka çözülmelidir."

İş yapamayan esnafı gördükleri için büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Gök, şunları da kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, bu sorunu samimi olarak çözmek için büyük bir kararlılıkla Meclis'i göreve davet etmektedir. Bu konuda herkes elini taşın altına koyacaktır. Tüm Türkiye'nin, doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyinin hassasiyetleri gözetilerek, bu sorun mutlaka çözülecektir. Biz bu irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye bir tanedir ve hepimiz Türkiye'nin tamamında hak sahibiyiz. Hepimizin ortak bir ulus duygusu içerisinde, bölünmeden bir arada yaşama irademizi ortaya koymamız gerekiyor."

YORUMLAR 31
  • ziyan 8 yıl önce Şikayet Et
    karınsızlar ekibi
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne duruyorsun çöz
    Cevapla
  • ecdad 8 yıl önce Şikayet Et
    HDPnin kacak cayini icsinler gitsinler .. nasil olsa AVRUPADA HDPnin borozani oldular .... TÜRKIYE yasaklardan arinmaliymis ... yahu CHP denilince akla hep yasaklar geliyor...
    Cevapla
  • MUŞLUADAM 8 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT SORUNU DİYEN AHMAKLAR, AHLAKSIZLAR!!! Size bir sorum var. Defter, kitap, gogıl amca serbest. Kürtlerin partisi diye yutturulan Hdp kürt sorunu diye neleri duyurmuş ve bu konuda hangi çözümleri getireceğini vaat etmiş.
    Cevapla
  • zafer sadul 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah-dan korkmayan bir partiden ne beklenir.Allah-dan korkmaz kuldan utanmazlar din düşmanı parti başka ne beklenir bunlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak