Kılıçdaroğlu'ndan 'Ey Amerika' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın bir yan unsuru olarak görürüz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Ey Amerika' tepkisi
Kılıçdaroğlu'ndan 'Ey Amerika' tepkisi
GİRİŞ 11.02.2016 15:17 GÜNCELLEME 11.02.2016 15:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lenfoma tedavisi gören 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaret etti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamalarının hatırlatılarak, "Terör operasyonlarından rahatsız olan iki merkezden biri olarak sizi işaret etti. Bir de Atatürk resminin indirildiği iddiaları üzerinden eleştirilerde bulundu, neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin son 24 saatte teröre 12 şehit verdiğini vurguladı. 

PYD TARTIŞMALARI

PYD konusunda ABD'nin tavrının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın bir yan unsuru olarak görürüz. İster meşru bir organ olur, ister gayri meşru bir organ olur. Meşru organların terör örgütleriyle ilişki kurmalarını asla ve asla kabul etmeyiz" diye konuştu. 

Bunu her yerde, her ortamda söylediklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ama benim merak ettiğim nokta şu; 'ey Amerika' diye bağıran Sayın Cumhurbaşkanı, peki Amerika dönüp size şu soruyu sorsa; 'ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bu PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin, kırmızı halılar serdin, sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Neden getirdin Ankara'ya, üstelik bir değil, birden fazla getirdin. Terör örgütü üyesiyse senin onu tutuklaman, gözaltına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?' Neden diyoruz biz bunlar terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorlar, bunun için söylüyoruz. Açıkça söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız."

YORUMLAR 13
  • Hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet Kilicdaroglu, PKK'yi Meclisimize soktugunu unutmadik ve PKK ya bakanlik verdiginide unutmadik. Baraji asmasi icin CHP'nin HDP'ye yardim ettigini herkes biliyor.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu sen ve senin millet vekillerin değilmiydi pyd terörist değil diyen ne olduda kıvırdın. sen önce sezgin tanrıkulu ve onun gibi pkk cenazelerinden taziyelerinden çıkmayan milletvekillerine söz söyle. yavru hdp oldunuz
    Cevapla
  • HALİL 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoganı taklit ediyor..Şimdiye kadar nerdeydin..Pkk senin arkadaşların değilmi..CHP milletvekiller vede seçmenleri HDP yeOy atmadılarmı..KENDİLERİ SÖYLEDİLER..PKK SEVİCİLERİ SİZİ..
    Cevapla
  • ALI OSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    klıcdar oglu cumhuriyet savcılarını bizde göreve çagrgrıyoru hendek kazan arkadaşlarınla yargılnacaksın
    Cevapla
  • ALI OSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıcdar oglu yine zırvalıyor chp yarıdan fazlası terürist
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!