MHP’den saldırılara kınama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yeni Şafak ve Yeni Akit’eyönelik saldırıları kınadı.

MHP’den saldırılara kınama
MHP’den saldırılara kınama
GİRİŞ 11.02.2016 16:11 GÜNCELLEME 11.02.2016 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, Yeni Şafak ve Yeni Akit’eyönelik saldırıları kınadı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına yönelik saldırılardaki artışın dikkatlerden kaçdığını vurgulayarak şunları dedi:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAZGEÇİLMEZ UNSURDUR

"Demokratik parlamenter sistemin askıya alınmayı, çok sesliliğin ve çoğulcu sistemin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde; haber alma ve halkı bilgilendirme görevini yerine getiren gazetelerle gazetecilere yapılan saldırıların sıklaşması endişe vericidir.

Basın özgürlüğü, demokrasinin temel ve vazgeçilmez unsurlarındandır. Basın kuruluşları üzerinden demokrasimizi hedef alan bu türden saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Hükûmeti; bu konuda caydırıcı tedbirler almaya, sivil veya resmî bütün sorumlu kurum ve kuruluşları da hassas sosyal dengeleri gözeterek farklılıkları bir arada yaşama azmine katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yönelik saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazetenin yönetici ve çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz."

YORUMLAR 1
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Gel de İnan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı