Avcı: 400'e yakın okula saldırdılar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

Avcı: 400'e yakın okula saldırdılar
Avcı: 400'e yakın okula saldırdılar
GİRİŞ 11.02.2016 16:45 GÜNCELLEME 11.02.2016 16:45

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Geçtiğimiz yıl, bazı kurumlarımızda birden fazla olmak üzere 400'e yakın okulumuza yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu vesileyle, çocuklarımızın eğitim hakkını elinden almayı hedefleyen bu terör saldırılarını ve bu saldırıyı çocukların can güvenliğini hiçe sayarak vahşice yapan bu teröristleri huzurlarınızda bir kez daha kınıyorum. Bu saldırılar nedeniyle, Bakanlığımız bütçesinden donatım, onarım ve acil ihtiyaçlar için fazladan 100 milyon liraya yakın bir kaynak kullanılmak zorunda kalınmıştır" dedi.

Avcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2016 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı sunumda, terör olaylarının yaşandığı yerlere yönelik, destekleme kurslarıyla öğrencilerin eksikliklerini tamamladıklarını belirtti.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

Bazı bölgelerde değişik gerekçelerle aksayan eğitim sürecini tamamlamak üzere destekleme kursları düzenlendiğini anlatan Avcı, böylece hem öğrencilerin eksikliklerinin giderildiğini hem de öğretmenlerin hizmet içi eğitim programları aracılığıyla aksayan eğitim sürecini tamamlayacak tedbirler konusunda yetiştirildiğini anlattı.Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde güvenlik eksenli tedbirler, boykot ve engellemeler neticesinde, eğitim öğretime verilen ara ve kayıpların telafisi amaçlı tedbirler alındığına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"400 OKULUMUZA SALDIRDILAR"

"Bu kapsamda, özellikle 8 ve 12'inci sınıflar merkeze alınarak, bütün kademelere ara tatili de dahil olmak üzere programlar uygulanmıştır. Ayrıca ikinci eğitim ve öğretim döneminde de bu tedbirler devam ettirilecektir. Bu noktada geçtiğimiz yıl bazı yerleşim birimlerimizde okul ve kurumlarımıza yönelik terör saldırıları nedeniyle aldığımız bir diğer tedbiri de takdirlerinize sunmak isterim. Geçtiğimiz yıl içinde bazı kurumlarımıza birden fazla olmak üzere toplam 400’e yakın okulumuza yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu vesileyle çocuklarımızın eğitim hakkını elinden almayı hedefleyen bu terör saldırılarını ve bu saldırıyı çocukların can güvenliğini hiçe sayarak vahşice yapan bu teröristleri huzurlarınızda bir kez daha kınıyorum. Bu saldırılar nedeniyle Bakanlığımız bütçesinden donatım, onarım ve acil ihtiyaçlar için fazladan 100 milyon liraya yakın bir kaynak kullanılmak zorunda kalınmıştır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün