Masadan kalkan CHP'den ilk açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın toplantısında Anayasa komisyonunun dağıldığını açıkladı.

Masadan kalkan CHP'den ilk açıklama
Masadan kalkan CHP'den ilk açıklama
GİRİŞ 16.02.2016 21:48 GÜNCELLEME 16.02.2016 21:48
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Komisyonun başkanlık sisteminin bir planı olduğunu ifade eden Tezcan, "Meclis Başkanı bir mutabakat olmadığı için komisyonun çalışamayacağını ilan etti"  dedi. 

Tezcan; "Uzlaşma Komisyonun çalışmaları Meclis Başkan'ın komisyonun çalışmalarına devam edemeyeceğini açıklaması ile son buldu. Biz özellikle bu süreçte bir rejim tartışmasına fırsat vermeme konusunda kararlılığımızı gösterdik. Hükümet sisteminde anlaşmadan yola çıkılması halinde sorunları halının altına süpürmekten başka bir şey yapamayacağımızı ifade ettik." diye konuştu.

Bülent Tezcan; "Niyet Haziran ayına kadar süreci oyalayıp haziran alına kadar komisyonu çalışıyor gibi gösterip olmadı diyerek uzlaşma sağlanamadı dilerek bu komisyonun çalışmalarını başkanlık kampanyasının yal kol faaliyeti olduğu ortaya çıktı bu görüşmelerde. 200 yıllık geleneğimize uygun kişiye özel bir rejim sevdası olmadan bir anayasa yapmaya varız dedik. Bir mutabakat sağlanamıyorsa gelin 24. dönemde oluşturulan uzlaşma komisyonun mutabakata vardığı 60 maddeyi yargı ile ilgili hükümleri dahil ederken bunları çıkaralım bunun için de 1 ay süre verelim komisyonun görevini böyle tarif edelim uzlaşılan malzeme var buyurun 60 maddeyi beraber geçirelim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 27
  • muslihun korkmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Çarkcı diktatör kemal ve kukla CHP...
    Cevapla
  • masa 8 yıl önce Şikayet Et
    Seninle masaya oturanda kapahat herfirsatta celme takmaya hazir chp
    Cevapla
  • asabi adam 8 yıl önce Şikayet Et
    meydanı bunlara daha kaç kez bırakacaksınız ???
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    REFERANDUM. kaçınılmaz.siz chp zihniyeti hemen her konuda Hukümetin aleyhine çalışın çalışın. Rusyayı israil amerikayı arkanıza alın. ama biz millet olarak hUkümetin arkasındayız her konuda bunu da chp zihniyetli kafanıza iyi yerleştirin.
    Cevapla
  • Vahdettin 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP Alışılmışlığını yapıyor olumlu birşey'mı bekliyorduk?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü