Şahin: Zaman gazetesi kendine sorsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FETÖ'nün yayın organı Zaman'a kayyum atanmasıyla ilgili konuştu.

Şahin: Zaman gazetesi kendine sorsun
Şahin: Zaman gazetesi kendine sorsun
GİRİŞ 05.03.2016 17:41 GÜNCELLEME 05.03.2016 17:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu operasyonlara muhatap olanlar aynaya bir baksınlar. 'Neden başka basın yayın organlarının değil de bizim başımıza geldi bu' diye bir sorsunlar" dedi.

Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Kavaklar köyünü ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YARGI KARARIDIR"

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik'e kayyum atanmasının hatırlatılması üzerine Şahin, kararı siyasi iradenin vermediğini, yargı kararı olduğunu belirtti.

ELDEKİ DELİLLER...

Parlamento üyeleri, milletvekilleri ve iktidar partisi yetkilileri olarak yargı süreçlerini takip ettiklerini anlatan Şahin, "Yargı, herhangi bir yerden talimat alarak işini yapmaz. Eldeki deliller, bulgular böyle bir kararın verilmesi sonucunu doğurmuş olacak ki ilgili mahkeme Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine böyle bir karar almıştır, karar da uygulanmıştır. Doğrusu ülkemizin bu tür konularla gündeme gelmesini ben arzu etmem. Her alanda olduğu gibi basın yayın alanında da vatandaşlarımız anayasal ve yasal haklarını özgürce kullanabilmeliler" diye konuştu.

"Maaşı devletten, talimatı Pensilvanya’dan alacaksınız"

Türkiye’de zaman zaman bir takım örgütsel yapıların, hem ülke hem de halk için tehdit oluşturduğunu, bununda Cumhuriyet Savcılıklarınca tespit edilerek haklarında dava açıldığını vurgulayan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Davaya konu olmuş bir takım örgütsel yapılar da var. Dolayısıyla Türkiye’de görev yapan özel ve tüzel kişilerin mutlaka yasal sınırlar içerisinde hareket etmesi, özellikle dışarıdan talimatlı bir takım işlerin içerisinde olmamaları gerekir. Hiçbir devlet, kendi içerisinde yapılanmış bir takım farklı, adına 'paralel' dediğimiz yapılara izin vermez. Maaşı devletten, talimatı Pensilvanya’dan alacaksınız. Böyle bir kamu görevliliğini hiçbir devlet benimsemez, kabul etmez, gereğini yapar. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de bunun gereğini yapmaktadır. O nedenle kimse üzülmesin, kırılmasın. Türkiye Cumhuriyeti anayasası, yasaları ve devletin işleyişi içerisinde kendisine düşen sadakat görevi neyse onu yerine getirmeye çalışsın."

"ÖNCE AYNAYA BAKIN"

"Başka yerlere sadık değil bu ülkeye sadık insanlar olarak hayatlarını devam ettirmeye çalışsınlar" diyen Şahin, "Aksi halde bir takım bu tür davalara muhatap olurlar. Biz de bu tür davaların açılmasından bu tür uygulamaların yapılmasından doğrusu hoşnut değiliz. Ama bunun sorumlusu biz de değiliz. Bu konuda şikayette bulunanlar önce aynaya bir baksınlar. Başkalarını suçlamaktan ziyade önce aynaya bir bakalım. 'Neden başka basın yayın organlarının değil de bizim başımıza geldi bu' diye bir sorsunlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Hicte helal olmasın
    Cevapla
  • proje mahkemeler 8 yıl önce Şikayet Et
    "sulh mahkemeleri birer projedir. bunlar kurulunca binlerce dava açılacak." bilin bakalım bu sözler kime ait?
    Cevapla
  • Yozgatli 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun M.Ali Sahin beye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!