Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün kumpaslarını biliyorum

FETÖ'ye destej eylemlerinden Kılıçdaroğlu’na rahatsızlığını ileten CHP’li Dursun Çiçek şaşırtıcı bir yanıt almış.

Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün kumpaslarını biliyorum
Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün kumpaslarını biliyorum
GİRİŞ 14.03.2016 08:38 GÜNCELLEME 14.03.2016 08:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Partisinin paralel yapıya destek eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileten CHP’li Dursun Çiçek şu yanıtı almış: Size kumpas kurduklarını, onlarca insanı mağdur ettiklerini biliyorum.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, kendisine FETÖ tarafından kurulan kumpaslara rağmen partisinin bu yapıya destek vermesinden rahatsız. Geçtiğimiz günlerde TBMM'de bir açıklama yaparak bu rahatsızlığını dile getiren Çiçek, yine çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Rahatsızlığını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ifade ettiğini de belirten Çiçek, "Kemal Bey'e bu manzaraların beni rencide ettiğini, yaraladığını söyledim. Hatta dışarıda cemaat ile CHP'nin kol kola olduğu yönünde bir manzaranın olduğunu söyledim. Kemal Bey de 'Bu insanların size kumpas kurduğunu, onlarca masum insanın da onlar yüzünden mağdur olduğunu biliyorum. O eylemlere giden milletvekili arkadaşlarımız da her şeyin farkında. Basın özgürlüğü için o arkadaşları gönderdik' dedi" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun bile bile paralel yapıya destek verdiğini ortaya koydu.

"CHP'NİN NE İŞİ OLUR?"

Çiçek şöyle devam etti: "Ben, Mustafa Balbay, İlhan Cihaner ve Tuncay Özkan bu kumpasçılar yüzünden yıllarca hapis yattık. Sonuç olarak o yüzsüzlerle samimi pozlar vermemiz bize yakışmaz. Biz cennet cehennem kadar farklı dünyaların insanlarıyız. CHP'nin onlarla ne işi olabilir?"

"TEK TEK KONUŞTUM"

CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin gibi isimleri eleştiren Çiçek'in aldığı yanıt ise bir hayli ilginç olmuş. Çiçek, "CHP'li arkadaşlarımın bu gazetelere gitmelerine üzüldüm. Sonra hepsiyle tek tek konuştum. Neden oraya gittiklerini sordum. Hepsi de 'Genel Merkez oraya gitmemizi istedi. Basın özgürlüğünü savunmamız için bizi oraya gönderdiler' yanıtını verdi. Kumpas davalarıyla karalama kampanyası yapan, masum insanları cezaevlerine tıkan bu yüzsüzlerle CHP'nin yan yana gelmemesi lazım" dedi.

"İKTİDAR YAPTIRDIYSA BELGESİNİ GÖSTERİN"

"Şimdi kumpas davalarından onlarca savcı, hakim ve polis tutuklu. Hepsi de iktidar emriyle bunu yaptığını söylüyor. Madem iktidar yaptırdı koyun belgesini. Belgen varsa mahkemeye sunacaksın bunu. Memuriyette yasadışı emir yapılmaz. Yazılı emir verilmiş mi? Varsa mahkemeye sunun bunu. Ama yok!"

"ZEKERİYA ÖZ GELSİN, HESAPLAŞALIM"

"Benim imzam taklit edilerek bir eylem planına atıldı. Zekeriya Özdefalarca Adli Tıp Kurumu'na gidip baskı yaptı. Şimdi o belgede şerh düşen dört kişi itiraf etti. Ben buradayım ama Zekeriya Öz kaçak. Hala yüzsüzlük yapıp bana dava açabiliyor. Kaçak güreşmesin. Gelsin kanun önünde hesaplaşalım."

"KAYYUM ATANMASINI DESTEKLİYORUM"

"Paralel yapının yayın organlarına kayyum atanmasını destekliyorum. O dönemde yargı onların elinde olduğu için kaç tane dava açtıysak hepsine takipsizlik kararı verildi. Bizim açtığımız davaların yeniden değerlendirilmesi gerekiyor."

"ZAMAN'DA KUMPAS ODALARI VARDI"

"Zaman gazetesi ile Samanyolu televizyonunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde belirlenen isimlerin kullandığı odalar vardı. Kumpas ekiplerine dahil olan üst düzey yetkililer bu odalara sık sık girdiler. Buralarda oluşturulan belgeler Mehmet Baransu'ya gönderildi."

Kaynak: Akşam

YORUMLAR 2
  • Hüsamettin 8 yıl önce Şikayet Et
    Aha bugün FETÖ dava açsın Kılıçdaroğlu desteklemezse bende bişi bilmiyorum. Hükümeti zor durumda bırakmak için her yol mübah bunlara. Her türlü ittifakı yaparlar.
    Cevapla
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    dursun çiçek akp ye gidecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması