Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırısının ardından Belçika’ya seyahat edecek vatandaşlarımıza yönelik duyuruda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli uyarı
Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli uyarı
GİRİŞ 22.03.2016 18:10 GÜNCELLEME 23.03.2016 11:10
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırısının ardından Belçika’ya seyahat edecek vatandaşlarımıza yönelik duyuruda bulundu.

Açıklamada, "Yetkililer Brüksel'de yaşayanlara, bulundukları yerden ayrılmama ve sokağa çıkmama çağrısı yapmaktadır. Bu çerçevede yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat etmemeleri tavsiye olunur" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; "Brüksel'de bugün meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırıları nedeniyle kentte olağanüstü bir durum yaşanmaktadır. Brüksel Havalimanı bütün uçuşlara kapatılmıştır ve Brüksel’e doğru gelen seferler, Belçika’nın diğer kentlerine ve Almanya veya Hollanda’ya yönlendirilmiştir. Tren seferlerinin de durdurulduğu öğrenilmiştir. Şehirde toplu ulaşım hizmeti verilememektedir. Cep telefonu şebekesinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Yetkililer Brüksel'de yaşayanlara, bulundukları yerden ayrılmama ve sokağa çıkmama çağrısı yapmaktadır. Bu çerçevede yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat etmemeleri tavsiye olunur. Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın 1771 numaralı acil telefon hattından Kriz Merkezi ile temas etmeleri ve güncel duruma ilişkin bilgi almaları mümkündür. Anvers ve Brüksel Başkonsolosluklarımız acil durumlar hariç yalnız randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Brüksel Büyükelçiliğimiz ve Brüksel ile Anvers Başkonsolosluklarımızın yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir."

YORUMLAR 45
  • sahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Brüksel güvenli bir ülke degil canını seven gıtmesin
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    ey avrupa köpekleri beslediklerinizle uğraşasınız yaptıklarınızla kahrolasınız .
    Cevapla
  • Selman 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya tersine dönüyor.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bravo tebrik ediyorum
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyarı bütün Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde genişletilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!