Erdoğan'dan kritik Brüksel açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak açıklama yaptı.

Erdoğan'dan kritik Brüksel açıklaması
Erdoğan'dan kritik Brüksel açıklaması
GİRİŞ 23.03.2016 18:23 GÜNCELLEME 23.03.2016 19:03
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Johannis ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

"DÜNYA TERÖR VE TERÖRİZMİ YENİDEN TANIMLAMALI"

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. İstanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEŞ bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Ölen insandır. Kazanılan yok ama kaybedilen çok şey var. Kaybedilen barış ve huzurdur. Dünya siyaseti ittifak halinde bu işin üzerine gitmeli. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BRÜKSEL SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir" dedi. 

 

YORUMLAR 44
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    ben boşuna demiyorum ab kendi halkına bile düşmandır diye
    Cevapla
  • alihaydar 8 yıl önce Şikayet Et
    hala anlamak istemiyorlar ama Allah her şeye kadirdir
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık olun ey milletim.Ülkemizde operasyon yapmak isteyenlerin farkına varın.Ülkemizi teröre destek veren ve kara paraya açan bir ülke gibi göstermeye çalışıyorlar.Abdulhamit e Atatürk'e Adnan Menderes'e Turgut Özal'a ne yapıldıysa sayın Cumhurbaşkanımızada aynısını yapmaya çalışıyorlar.Tamamen dış güçlerin maşası olan paralel yapının eksik kalan ihalesini ABD yapmaya çalışacak.Yüce yaradana inanan herkes uyanık olsun.
    Cevapla
  • Hayy 8 yıl önce Şikayet Et
    Terör ne zaman keseceği belli olmayan keskin bir bumerangdır.Kime karşı kullanırsanız kullanın önünde sonunda size zarar verir. Abdülhamit Han'a karşı bombalı suikastın taşeronu ve imha ekibi de Belçikalıydı. Biz merkantilist,feodal,sömürgeci Avrupa'dan her daim bir adım öndeydik. Onlar sömürdükleri oranda zenginleştiler, bizler hoşgördüğümüz, kabullendiğimiz ölçüde hançerlendik. Ancak inanan ve Allah indinde kazanacak olan da daima biz olacağız inşallah.
    Cevapla
  • Castello 8 yıl önce Şikayet Et
    Serkancigim belçika terörist yetistirir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi