MHP'de Devlet Bahçeli'ye 5 rakip çıktı

MHP’de genel başkanlık için 5 aday çıktı. 8 Nisan’da mahkemeden olağanüstü kurultay kararı çıkması halinde başkanlık yarışı kızışacak.

MHP'de Devlet Bahçeli'ye 5 rakip çıktı
MHP'de Devlet Bahçeli'ye 5 rakip çıktı
GİRİŞ 01.04.2016 15:56 GÜNCELLEME 01.04.2016 15:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

MHP’de genel başkanlık için 5 aday çıktı. 8 Nisan’da mahkemeden olağanüstü kurultay kararı çıkması halinde Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ veServet Sazak genel başkanlık için yarışacak.
MHP’de mahkemenin 8 Nisan’da vereceği karar beklenirken, şu ana kadar olası bir kurultayda 5 isim genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Seçimden bu yana Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak ve Selim Kaptanoğlu, genel başkanlık için “varım”dedi. Geçtiğimiz günlerde Alparslan Türkeş’in Genel Sekreter Yardımcısı olan Selim Kaptanoğlu’nun, daha sonra“Akşener lehine” adaylıktan çekildiği açıklandı.

YOKUŞA SÜREBİLİRLER 

Akşener’e yakın isimler, bu konuyla ilgili Kaptanoğlu ile görüşmediklerini belirterek,“Bizim bu konuda herhangi bir isteğimiz veya  beklentimiz de olmadı” görüşünü ifade ediyor. Mahkemeden olağanüstü kurultayın toplanması yönünde karar çıkması halinde MHP yönetiminin “kararı tanımadığını” açıklayarak davayı Yargıtaya taşıyacağı belirtiliyor. MHP Tüzüğü’nün 69. maddesine göre adaylar, en az 40 genel kurul delegesinin yazılı önerisi ile genel başkanlığa teklif edilebiliyor. Bu imza sayısını toplayan adaylar, genel başkanlık yarışına katılabilecek.

GÖREVDEN ALINAN DELEGELER

MHP’de Genel Merkez tarafından görevden alınan delegelerin olası kurultayda oy kullanıp kullanamayacağına yönelik tartışmalar da sürüyor. Muhaliflerin avukatları ise bu kişilerin bir sonraki kurultaya kadar görevlerinin sürdüğünü savunuyor. 
 

YORUMLAR 8
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    haberi yazan muhabir bile en güçlü adayı başa yazmış diğer adeylara yazık meral abla lehine adaylıktan çekilerek güç birliği yapmalılar.
    Cevapla
  • AHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp ye operasyon sökmez..boşuna uğraşmayın...milli görüşü yıktınız.ama mhp ve ülkücüler her oyunu bozar..
    Cevapla
  • mevlüt kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle inşallah bütün adaylar meral hanım lehine başkan adaylığından çekileceklerdir..Akşener mhp ye başkan olunca inanıyorum ki erdoğanın başkanlık heveside son bulacaktır...mhp de iktidarın en büyük favorisi olarak ortaya çıkacaktır
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli hepsinde iyi.gelen gideni aratir
    Cevapla
  • aynen devam demektir 8 yıl önce Şikayet Et
    beş rakip demek, muhaliflerin beşe bölünmesi ve yine Bahçelinin kazanması demektir, öyle olunca da aynen devam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu