‘Türkiye ile ortağız, ne patron ne müşteriyiz'

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone: Obama’dan sonra başkanlığa kim gelirse gelsin Türkiye’nin önemini anlar.

‘Türkiye ile ortağız, ne patron ne müşteriyiz'
‘Türkiye ile ortağız, ne patron ne müşteriyiz'
GİRİŞ 04.04.2016 11:59 GÜNCELLEME 04.04.2016 11:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile cuma akşamı bir araya gelen 25 üst düzey isimden biri olan eski ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, toplantıyı değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki basın özgürlüğü ile ilgili bir sunum yaptığı gece ile ilgili olarak Ricciardone, "Görüşme samimi fakat saygılı şekilde geçti. İki taraf da birbirini daha iyi anlamış bir şekilde ayrıldı" dedi. Aynı zamanda Washington'ın önde gelen düşünce kuruluşlarından Atlantic Konseyi'nin Başkan Yardımcısı olan Ricciardone, "Ortak hayati çıkarları olan iki müttefik arasında, önemli ve derin bakış açısı farklılıkları olsa da, gerçekleşmiş başarılı ve hakiki bir iletişim uygulamasıydı. Medya özgürlüğü tartışması da bu çerçevede gerçekleşti. Kimse fikrini değiştirmedi fakat birbirinin düşüncelerini de saygıyla dinledi. Muhtemelen de bir diğerinin bakış açısı hakkında daha fazla bilgilenmiş oldu" diye konuştu. ABD Başkanı Barack Obama'nın görevi 8 ay sonra bırakmasının Türk-ABD ilişkilerine etkisini değerlendiren eski büyükelçi, "Hiç şüphem yok ki bir sonraki başkan kim olursa olsun Türkiye'nin bölge ve dünya meselelerindeki merkezi önemini tam olarak anlayacaktır. Bunun Türk tarafında da aynı olduğuna inanıyor ve umuyorum" ifadesini kullandı. Türk-ABD ilişkilerinin zaman zaman rahatsız edici olabileceğini, fakat bunun iki ülkenin farklı tarihi ve coğrafi yapısından kaynaklandığını söyleyen Ricciardone, "Bizler ortağız, ne patronuz ne de müşteriyiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • ayyıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın ama sizin gibi din düşmanlarından dost olmak istemiyoruz kafirden dpst olunmaz
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    ne ortağı ya.. ortak olmak istemiyoruz..gördük ortaklığınızı.TÜRKİYE ilk fırsatta noto dan çıkmalı ve amerika ilişkilerini dondurmalı veya sınırlandırmalı.amerika ile ortaklığımızın hiç bir avantajı yok..sözde ortak ..geçin bunları..
    Cevapla
  • Ceylin 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke dediğin şeyler çok kolay olsa Turkey şuanda Nato ülkesi olmasaydı çoktaan Rusyanın nükler füze ve silahlarıyla bitmis olacaktı laftada olsa NATO ÜlKESİYİZ bu diğer ülkelerin gözünü korkutmaya oldukça yetiyo yoksa Türkiye nükleer füze bakımından çok zayıf
    Cevapla
  • nevşehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    heleeeeee
    Cevapla
  • osmanlı torunu 23 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post gavurdan dost olmaz.
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayı değil domuzdan post olmaz.
    Cevapla
  • 007 7 yıl önce Şikayet Et
    hop dedik yavaş ol, patronu gectik istesenizde olmazsınız lakin misafirde misafirliğini bilmeli sayın ricardone.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!