Akdoğan'dan 'Kamp' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni kampların kurulacağı iddialarına ilişkin konuştu.

Akdoğan'dan 'Kamp' açıklaması
Akdoğan'dan 'Kamp' açıklaması
GİRİŞ 05.04.2016 13:14 GÜNCELLEME 05.04.2016 13:14

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni kampların kurulacağı iddialarına ilişkin, "Mevcut olan kampı, konteyner kente çevirmiş oluyoruz. Yoksa yeni kamp yapmıyoruz. Mevcut kamplarımızda da yerimiz var. Yani Yunanistan'dan gelecek olanları da oralara yerleştireceğiz." dedi.

Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÇADIR KENTİ KONTEYNER'A ÇEVİRİYORUZ"

Bir gazetecinin, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Türkiye'ye yarın 200 sığınmacının daha geleceği yönündeki iddialar ile yeni kampların nerede kurulacağına ilişkin sorusu üzerine Akdoğan, Kahramanmaraş'ta mevcut bir çadır kentin bulunduğunu anımsattı.

Yalçın Akdoğan, "Çadır kenti konteyner kente çeviriyoruz. Yani mevcut olan kampı, konteyner kente çevirmiş oluyoruz. Yoksa yeni kamp yapmıyoruz. Mevcut kamplarımızda da yerimiz var. Yani Yunanistan'dan gelecek olanları da oralara yerleştireceğiz." diye konuştu.

"İhtiyaç olmayacak diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Akdoğan, "Şu anda yok. Olursa ona göre planlama yapacağız" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması