Kılıçdaroğlu'na CHP'li isimden de sert tepki!

CHP'li eski vekil Arıtman, Kılıçdaroğlu'nın ahlaksız sözleri için "Belden aşağı, ağır ve kabul edilemez" ve özür dilemesi gerekir' dedi.

Kılıçdaroğlu'na CHP'li isimden de sert tepki!
Kılıçdaroğlu'na CHP'li isimden de sert tepki!
GİRİŞ 08.04.2016 10:20 GÜNCELLEME 08.04.2016 10:41
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na çirkin ifadelerle saldırmış, kamuoyundan ve toplumun her kesiminden tepki toplamıştı. Özür dilemesi beklenen Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı açıklamada akıllara durgunluk veren ifadeler kullanmış “Bakansa bakan, kadınsa kadın ne var yani bunda” diyerek sözlerinin arkasında durmuştu. Tepkilerin daha da artması üzerine basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan, skandallarına bir yenisini daha ekledi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Kendisine tam destek veren Doğan Medya’ya ait televizyon kanalları bile skandal ifadeler karşısında yayını keserek reklama gitmek zorunda kaldı. Önüne gelen herkese hakaret eden Kılıçdaroğlu’nun siyaset uslûbunu indirdiği seviye, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından “Böyle rezillik görülmedi”, “Karşında bir bayan var”, “Bu kadar da olmaz” yorumları yapıldı.

TEŞKİLATLAR DA ŞAŞKIN

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun skandal sözleri, CHP il teşkilatlarında da şok etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu tarafından çeşitli yöntemlerle il başkanlığı görevine getirilen birkaç teşkilat haricinde, skandal sözlere destek veren olmadı. Konu ile ilgili parti içinde konuşma yasağı ilan edildiği, aykırı ses çıkması halinde partiden ihraç mekanizmasının devreye sokulacağı kulislerde konuşulanlar arasında. Öte yandan bazı partililerin, “Kadın haklarından ve kadın-erkek eşitliğinden dem vururken, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı tezat oluşturmuyor mu?” sorusunu CHP Yönetimi’ne ilettiği öğrenildi.

"KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ"

CHP’nin bir dönem önemli isimlerinden biri olan Canan Arıtman, Kılıçdaroğlu’na çok sert sözler yöneltti. Kılıçdaroğlu’nun ahlaksız hakaretleri için “Belden aşağı, ağır ve kabul edilemez” değerlendirmesi yapan Arıtman, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözündeki eleştiri dozu kabul edilemez düzeydedir. Kendisinden özür dilmesini beklerdim. Neresinden bakarsanız üzücü bir tablo. Umarım siyasette bu durum son bulur. Hangi partiden olursa olsun bu tür davranışlara gerekli tepki göstermeliyiz” dedi.

"Böyle ahlaksızlığı tarih görmedi"

KADEM üyesi kadınlar, Bakan Ramazanoğlu’na hakaret eden Kılıçdaroğlu hakkında 14 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi yaklaşık 30 kadın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ithafen sarf ettiği sözleri nedeniyle 14 ilde eş zamanlı bireysel suç duyurusunda bulundu. Antalya, Gaziantep, Erzincan, Ankara ve İstanbul adliyeleri önünde toplanan kadınlar, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle küfürsüz siyasete dikkat çekti.

"HİÇBİR ŞEYLE AÇIKLANAMAZ"

Bir kadın bakana bu sözlerin söylenmesinin doğru olmadığını belirten Kadem Antalya Şube Temsilcisi Zeynep Taş, “Kılıçdaroğlu'nun tecavüz karşıtı bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana ithafen kullandığı hakaret dolu sözler, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi siyasi tarihimizde eşine rastlanılmamış bir seviyesizliktir. Tepkimizi duyurmak için Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Skandal sözlere tazminat davası

Bakan Ramazanoğlu, kendisine ağza alınmayacak hakaretlerle saldıran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ramazanoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin siyaset tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etmiş, başta CHP'li kadınlar olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya çağırmıştı.

DAHA ÖNCE DE ÖDEMİŞTİ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da hakaretlerle saldırmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Erdoğan’ın avukatları suç duyurusunda bulunmuş, Genel Başkan birçok defa tazminat ödemek zorunda kalmıştı. (Güneş)

YORUMLAR 38
  • hadide 7 yıl önce Şikayet Et
    peşinden gittikleri adamın kalitesi ortada. hala vazgeçmiyorlar.
    Cevapla
  • Hasancan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Canan hanımı tebrik ediyorum. Acaba partide olsaydı ne derdi diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Kılıçtaroğlunun yaptığı bu ayıbın üstünün örtülmesine izin verilmemeli. Öyle basit bir mesele değil bu.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Anneeeeeee. Öcü.....
    Cevapla
  • kil oldum 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne deyyusluk yani ba yan görüşü ne olursa olsun kadın ana ata baba dir yahu anneme olan saygimdandir bayanlara olan saygım onlarda bir anne adayidir
    Cevapla
  • BALTAZAR 7 yıl önce Şikayet Et
    tepkiler büyüyor sonun kötü yalamaoğlu
    Cevapla
  • FAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP milletvekilleri, kendi cinslerine laf atmayı nasıl kabulleniyorlar? Bayan bayandır ha AK Parti, ha CHP ne fark eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor