Adalet Bakanı Bozdağ: Merkel'i kutluyorum!

Adalet Bakanı Bozdağ: Merkel'i küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum

Adalet Bakanı Bozdağ: Merkel'i kutluyorum!
Adalet Bakanı Bozdağ: Merkel'i kutluyorum!
GİRİŞ 17.04.2016 21:18 GÜNCELLEME 17.04.2016 21:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bozdağ, "Cumhurbaşkanı'mıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i, küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann hakkında yargılanması talebiyle hukuki süreç başlatılmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı'mıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i, küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanunun (TCK) 299'uncu maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun 90 yılı aşkın süredir hukukta bulunduğunu ve uygulanmakta olduğunu hatırlattı.

Bugüne kadar bir siyasetçinin, hukukçunun, mahkemenin, hakimin veya savcının 299'uncu maddenin Anayasaya aykırılığı iddiasında bulunduğunu hatırlamadığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Birden bire iki ayrı hakim, bazı siyasetçiler/hukukçular, 90 yıldır düşünülmeyeni düşündüler ve 299'un Anayasaya aykırılığını ileri sürdüler. Cumhurbaşkanına/Devlet Başkan'ına hakaret, Avrupa Konseyi ülkelerinin çoğunluğunda özel suç olarak tanımlanıp cezai yaptırıma bağlanmıştır."

YORUMLAR 1
  • nurettin 8 yıl önce Şikayet Et
    ben inanmiyorum almanlarin bu kufurbazi cezalandiragina
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt