Abdullah Gül: O dönem alnıma silah dayadılar

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül MTTB döneminde yaşadıklarını anlattı.

Abdullah Gül: O dönem alnıma silah dayadılar
Abdullah Gül: O dönem alnıma silah dayadılar
GİRİŞ 21.04.2016 08:02 GÜNCELLEME 21.04.2016 11:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

TRT Belgesel kanalında bugün başlayacak “Büyük Doğu’nun Atlıları” belgeselinde Gül, üniversitede okurken kantinde sıkıştırılıp alnına silah dayandığını söyledi. 

Yapımcılığını ve metin yazarlığını gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk’un yaptığı belgeselde, aralarında Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Milli eğitim Bakanı HASAN Celal Güzel, tiyatro sanatçısı Metin Akpınar'ın da bulunduğu siyasetçi, akademisyen ve yazarlar MTTB dönemini anlattı.

ÇOK ACI VE KAYIP YILLAR

Belgeselde öğrenci olaylarının yaşandığı dönemleri anlatan Abdullah Gül, “Bütün bu kavgadan dolayı neticede maalesef 5 bine yakın üniversite gencinin kayıp edildiği bir ortam… Bu doğrusu bu çok acı. Her zaman ben Cumhurbaşkanı olarak geçmişe baktığımda bu yılları çok acıyla hissederim. Çünkü en çok yaptığımız iş derse gitmekten çok arkadaşlarımızın cenazelerinin kaldırmaktı. Biz kaldırırken diğer grupta aynı şekilde cenazelerini kaldırıyordu. Böyle bir Türkiye idi. Maalesef, kayıp ve üzüntülü yıllar olarak görürüm” diye konuştu.

O GÜN HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİ OLABİLİRDİK

Üniversitede okurken kantinde sıkıştırılıp alnına silah dayandığını belirten Gül, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en acılı yılları dediğim gibi üniversiteler işgal ediliyor. Üniversiteye giremiyorsunuz. Alnınıza silahların dayandığı dönemler bütün bu dönemler bu hepimize olmuştur. Benim de kantinde kıstırılıp alnıma silahların dayandığı dönemler arkadaşlarımızın halk mahkemeleri adı altında tırnaklarının söküldüğü dönemler… Bütün bunları acıyla doğrusu hissettiğimiz Türkiye’nin kayıp yılları olarak görüyorum. Bunun acısı bunu yapanlarda bunu yurtseverlik adına yapıyorlardı. Onlar şahsi çıkarları içerisinde değillerdi. Böyle bir gençlik vardı o zaman. Buna tabi ki her zaman dua ederiz o gün hayatını kaybeden arkadaşlarımızdan birisi çok rahat olabilirdik. Kaderimiz bizim böyle çizilmiş.”

MTTB BÜYÜK BİR SIĞINAKTI

“O zamanki dönemlere bakarsanız, özellikle 1960’dan sonra Türkiye’de çok yoğun bir sol propaganda başlamıştı... Sol akım gelişiyordu. Bu akımlar öyle bir hale geldi ki diğer bütün düşünceleri adeta bastırıp onları hem düşüncelerini empoze hem de kendileri gibi düşünmeyenleri dışlayan ve fiili güç kullanan bir hale gelmişti. Şimdi böyle bir ortamda Milli Türk Talebe Birliği gerçekten büyük bir sığınak ve ocak oldu. Demin söylediği gibi milliyetçi mukaddesatçı olarak tarif edilen daha geniş anlamıyla vatansever, dini inançları güçlü, muhafazakâr, kendi geleneklerine, kendi tarih şuuru bilinci içerisinde olan, kendi değerlerine her zaman önem veren bir üniversite gençliğinin bir araya geldiği bir topluluktu... Hepimizin kendimize biçtiği şey, dava adamı olmaktı. Davamızda ülkemizi mutlu, güçlü ve özgür kendi düşüncelerimizin en güzel şekilde yaşayabilir bir ortam.” 

MTTB’de İcra Kurulu üyeliği, Tiyatro ve sinema Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Abdullah Gül öğrenci lideri olarak Çanakkale Yürüyüşleri de tertip etti. 

YORUMLAR 30
  • el hak 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de silah yerine FİTNE dayatılıyor Abdullah Bey bilmem farkındamısınız!
    Cevapla
  • hahhah 7 yıl önce Şikayet Et
    sizi buralara erdoğan getirdi.
    Cevapla
  • SÜLEYMAN BÜLBÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    O dönem benim de alnıma silah dayamışlardı. Kime silah dayanmamıştı bilmiyorum ama biz O' nu Cumhurbaşkanı yaptık daha ne istiyor. Biz milletimiz huzur bulsun ,özgür olsun, ülkemizde insanlar güven içinde yaşasınlar istiyoruz. Bu bize yeter Makam-mevki istemiyoruz. Hırs ve bencilliğe gerek yok. Eski Cumhurbaşkanımıza şunu demek isterim. Hırslanmaya gerek yok. Asıl asalet sükuttadır. O zaman kalbimizdei yeri gittikçe büyür. Yoksa hırsı onu bitirir. Rabbim hepimize aklı selim versin. İstikamet üzere yaşamayı nasip etsin. İman ettikten sonra zayi olanlardan eylemesin...
    Cevapla
  • Ak ūlkūcū 7 yıl önce Şikayet Et
    tūrkiyeye bir sorum var.1980 öncesi.birakalim başimiza silah tutmayi.ūlke adina en cok şehit verenler kimdir.böyle şeyleri konuşmak bize yakişmaz.ben bile o partiden ak partiye geldiğim icin yazmiyorum yazmam.coğu mtb deyken.bizler meydanda.neyse.hep şehitlerimizi Tūrk ve islam alemi icin verdik.lūtfen ūlke olarak önūmūze bakalim.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    abdullah güle haksızlık yapılmamalı sonucta siyaset temiz değil en azından arınç ve benzerleri gibi gemileri tümden yakmadı dışarıya laf vermedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!