‘Kılıçdaroğlu tutuklanacak’ iddialarına tedbir

‘Paralel Yapı’yla bağı olan savcılar Kılıçdaroğlu’nu tutuklayarak provokasyona yol açacak’ iddiasına karşı hükümet, çalışması başlattı.

‘Kılıçdaroğlu tutuklanacak’ iddialarına tedbir
‘Kılıçdaroğlu tutuklanacak’ iddialarına tedbir
GİRİŞ 28.04.2016 09:06 GÜNCELLEME 28.04.2016 09:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra paralel yapıya yakın bazı savcı ve hakimlerin ‘keyfi tutuklama kararı’ verebileceği endişesini taşıyan hükümet, B planını devreye sokuyor. Hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin AK Parti’nin Anayasa değişikliği teklifi bugün TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Teklifin gündeme gelmesinden itibaren kulislerde ‘Paralel Yapıya yakın olan bazı savcı ve hakimlerin Kılıçradoğlu veya Bahçeli’ye yönelik keyfi tutuklama kararı verebileceği’ iddiası konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre, bu iddiaların yoğunlaşması üzerine dokunulmazlık dosyalarının gönderileceği 150’nin üzerindeki savcılıkla alakalı bir çalışma yapıldı. Keyfi tutuklama kararı verebilecek paralel yapıyla bağı olan savcı ve hakimler tespit edildi.

AK Parti kurmaylarına göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği kabul edildikten sonra ‘İstenmeyen görüntülerin’ yaşanmaması için milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin gönderileceği bazı savcı ve hakimler görevden alınarak, yerlerine yenileri atanacak. AK Parti kurmayları bu konuda, “Meclis’teki dokunulmazlık fezlekelerinde bazı HDP’liler hariç tutuklamayı gerektirecek içerikte bir şey yok.

Ama, Türkiye’yi uluslararası alanda zor durumda bırakmak ve içeride de ülkeyi karıştırmak için örneğin Kılıçdaroğlu ile ilgili bir tutuklama kararı verilebilir. Bunun önüne geçmek için savcı ve hakimlerin değiştirilmesi gündeme gelebilir” değerlendirmesi yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 6
  • Yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    ay üzüldüm bu adam kahraman olur yapmayin deymeyin kemaleeee
    Cevapla
  • tc vatan. 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kılıçdaroğlu itinin doğduğu günden başlayarak araştırsınlar.taksim meydanında yada imralıda asılması gerekiyor.kılıçdaroğlu asılacak adamsın ulan.
    Cevapla
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    kemal sayın baykalın kasetini sana sormamızı istiyor sayın baykal. kemal bu kaseti nasıl hünerledin derhal sana oy verenlere anlat sonun zindan.
    Cevapla
  • Bozok 7 yıl önce Şikayet Et
    Savaş edecek arkadaş iç savaş heveslisi vatan haini
    Cevapla
  • 007 7 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum, zaten bu dokunulmazlıklar bunların tutuklanmasıycın kaldırılmıyormu? suçu varsa tutuklanır ve suçu baya varmış demektirki elinde sonunda tutuklanacaklar. peki neyin önlemini almaya çalışıyorlar? tutuklansınlar ve savaş cıkacaksada en güzel savaşı yaparız yani. yok etmişken hepsini yok ederiz Elhamdulillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında