Bozdağ'dan yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Bozdağ'dan yeni anayasa açıklaması
Bozdağ'dan yeni anayasa açıklaması
GİRİŞ 30.04.2016 11:36 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Partilerin programları/seçim beyannameleri, genel başkan dahil parti temsilcilerinin açıklamaları anayasa şikayetleriyle/vaatleriyle dolu. Yeni anayasaya millet hazır ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir." ifadesini kullandı.

HEM ANAYASADAN ŞİKAYET ETTİLER HEM DE..

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni Anayasa yapılmadan yeni Türkiye'nin olamayacağını belirtti. Bozdağ, "1982 Anayasasından şikayetçi olmayanımız ve yeni anayasa istemeyenimiz yok. AK Parti, CHP, MHP, HDP ve Meclis'te temsil edilmeyen partilerin tamamı, hem anayasadan şikayet ettiler ve hem de yeni anayasa istediler." değerlendirmesinde bulundu.

MECLİS GRUPLARI GEREĞİ YAPMALI

Siyasetin yeni anayasa için yeterince hazır görünmediğini vurgulayan Bakan Bozdağ, mesajında şunları kaydetti:

"Partilerin programları/seçim beyannameleri, genel başkan dahil parti temsilcilerinin açıklamaları anayasa şikayetleriyle/vaatleriyle dolu. Yeni anayasaya millet hazır; ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir. Türk Milleti adına yasama ve anayasa yapma yetkisini elinde tutan parti Meclis grupları, milletin yeni anayasa emrinin gereğini yapmalıdır."

YORUMLAR 2
  • orhan3755 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde anayasayı hep askerler yapmıştır.siviller bir araya gelip yönetmelik bile çıkaramazlar.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni anayasada şu fransız necesi laik'lik kelimesinin kaldırılmasını, yerine türkçe açıklanmış anlamının yazılmasını istiyoruz ! ÇÜNKÜ 1937 doğumlu biri olarak bu pis kelimeyi Türkiyenin önüne kazık gibi çaktılar her 10 kelimenin 3çü bu kelimeydi yetti artık herkes istediği gibi inansın ve başkasına tahakküm koymasın ! malesef laiklik ile sadece müslüman düşmanlığı yaptılar bize !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?