Petek: HDP'liler emirleri Kandil'den aldılar

AK Parti Burdur milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek o gün neler yaşandığını anlattı.

Petek: HDP'liler emirleri Kandil'den aldılar
Petek: HDP'liler emirleri Kandil'den aldılar
GİRİŞ 30.04.2016 14:35 GÜNCELLEME 01.05.2016 02:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner'in haberi...

TBMM’de Adalet komisyonunda HDP'li vekiller ve terörist danışmanları AK Parti'li vekilleri dövmesinin ardından ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. AK Parti Burdur milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek o gün neler yaşandığını anlatırken çok önemli bir ayrıntıyı da değindi. Petek o gün HDP'li vekillerin komisyonda yaptıkları provokasyonun talimatını Kandil'den aldıklarını söyledi. 

İşte Petek'in o açıklamaları:

Anayasa komisyonunda HDP’lilerin provokatif tavırları ve saldırıları hakkında neler diyeceksiniz?

Ne TBMM’de ne de dışarda şiddet ve kavga istemiyoruz. Demokrasi çerçevesi içinde sorunların çözülmesini istiyoruz. Biz AK Parti olarak demokrasiden yanayız.

Genel kurulda olsun komisyonda olsun şiddet yanlılarına tepkimizi gösteriyoruz.

Anayasa Komisyonu’nda dokunulmazlık dosyaları görüşülüyor. Sadece HDP’ye ait değil. Çoğu dosyalar CHP ve HDP’ye ait.

DANIŞMANLAR TERÖRİST GİBİ GELDİLER

Komisyonda görüşülmeden önce bir gün önce Meclis Genel Kurulu’nda büyük bir provokasyona imza attı. Şimdiye kadar Meclis’e dahi uğramayan Ferhat Encü terörle mücadele eden asker ve polisimize katil, cani ve daha ağır kavramlarla saldırdı.

Ses tonu ve hareketleriyle de bizim grubumuza saldırdı. Biz de güvenlik güçlerimize bu tür sözlerin söylenmesine müsaade edemezdik.

"HDP'LİLER SAVAŞA GELİR GİBİ GELDİLER"

Bundan dolayı Anayasa Komisyonu’na savaşa gelir gibi gelmişler. Her birinin yanında güya danışman adı altında birileri gelmiş. Gerçekten kıyafetleri, tiplerine baktığımızda bunların kavga amaçlı geldiği çok barizdir.

HDP'NİN AMACI BELLİYDİ

Komisyon esnasında bunların neden geldikleri belliydi. 4 saat komisyonda bu konular müzakere edildi. HDP’li Baluken ve Sancar’a söz verildi. Sonra ara verildi. Orada dosyalar konuşuldu. Artık ikinci oturumda maddelere geçilip oylama yapılacaktı.

HDP’nin buradaki amacı buna engel olmaktı. Bu maddelerin oylamasına izin vermek istemediler.

Bakın komisyonda şöyle bir durum oldu. Komisyon üyeleri yerlerini aldıktan sonra milletvekilleri boş buldukları yerlere otururlar. AK Parti milletvekili Fatma Benli hanımefendi yerini HDP’li başkanvekiline verip yan tarafa geçti. Böyle bir nezaket örneğine HDP’li Osman Baydemir büyük bir kabalıkla karşılık verince Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ buna karşı çıkıyor.

PAZARTESİ GEREKEN TEDBİRLER ALINACAK

  • Pazartesi HDP’nin bu tavrı içi nasıl bir tedbir aldı?

Pazartesi komisyon saat 15:00’da toplanacak. Ama sabah usulün nasıl olacağı konusunda grup başkan vekilleriyle görüşülecek. Kimin içeriye girip kimin girmeyeceği bellidir.

"OSMAN BAYDEMİR'İN PROVOKASYONU"

  • Komisyonda o gün neler yaşandı? Kameraların  olmadığı anları bize anlatır mısınız?

Orada karşılıklı bir kavga durumu yoktu. O gün kavgayı başlatan ve sadece bunun için gelenler HDP’lilerdi. Sayın Adalet Bakanı’na HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım saldırarak “Sabahtan beri nezaket dersi veriyorsunuz. Bu ne alçaklıktır.” Dedi. Sonrasında ağza alınmayacak sözler söyleyerek AK Parti’li vekillere hakaretler yağdırdı. Halbuki onun böyle bağırmasını gerektirecek bir şey yoktu.

Oradaki en büyük tahrik HDP’li Meral Danış Beştaş’ın hiçbir şey yokken attığı çığlıklar ardından HDP’lilerin ağır hakaretleri vardı. Arkadaşlarımızın bunlardan sonra sadece kendilerini savundular.

"DANIŞMANLARI NEDEN İÇERİDE TUTTUKLARI ANLAŞILDI"

Özellikle Adalet Bakanına karşı saldırıları vardı. Adalet Bakanımızı korumak amacıyla bazı arkadaşlarımız orda bulundu. Yozgat milletvekilimiz Yusuf Aşkar bey kendini siper etmese Adalet Bakanımız büyük yara alabilirdi.

Bir de komisyon öncesi danışmanlarımız dışarı çıkmasın diye bir saat kavga etmelerinin de nedeni belli oldu.

"BİZİM İRADEMİZİ GERİ ÇEVİREMEZLER"

Kameralarla her şey tespit edildi. Soruşturma başladı. Kandil’den gelip TBMM Adalet komisyonuna doğrudan fiili saldırma var. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz.

Bunlar hiçbir zaman bizim irademizi geri çeviremez. Komisyonda bunlar görüşülecek ve gereken yapılacaktır.

 AK Parti’nin yaptığı devrim gibi reformlar neticesinde HDP değil hangi parti olursa olsun Türkiye’de herkese siyaset yolu açıldı.

HDP O GÜN TALİMATLARI KANDİL'DEN ALDI

HDP talimatları Kandil’den aldığı için böyle davranıyor. Tam bir terör örgütü yapılanmasına sahipler. Kandil’den gelen emirler doğrultusunda hareket ettikleri için Bursa’da intihar saldırısında yetiştirilip kendini patlatan kadın teröristin durumu neyse HDP’li vekillerin de durumu o. Kendilerini yok etme pahasına bir terörist gibi davranıyorlar. Bunlara asla izin verilemeyecek. TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılması da bu yönde atılmış adımlardan biri.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristle degil terörizm le mucadele icin kanun ve yasalar sertlesmesi lazim
    Cevapla
  • ametli 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar zaten terorist. zira onları aday gösteren pkk dir
    Cevapla
  • Sedat ışık 7 yıl önce Şikayet Et
    terör yasası açık ve net gereği yapılsın
    Cevapla
  • Halit 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanin gencligi merhum Adnan menderesin yakasini taporlayip ozgurluk istiyoruz dedi rahmetlinin cevabi bir basbakanin yakasini toparlayacak kadar ozgurluk vermisiz hdp ye de FAZLASIYLA hak verdik TBMM ye girdin siyasetci isen ki degilsi bir kuklasin turkiye senin gibileri cok gordu kocum
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bismillah bu son meclisi bunlardan kurtarmak enbuyuk milli projedir ...... sona geldik o kutsal mekanda bunlara yerdik bunlar ne Kürt nede türk bunlar soyadlarını değiştirmiş katil Ermeniler dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...