Altun: CHP HDP'nin yanında yer alıyor

Doç Dr. Fahrettin Altun CHP'nin gerçekte dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemediğini ve bu konuda HDP'nin yanında yer aldığını söyledi.

Altun: CHP HDP'nin yanında yer alıyor
Altun: CHP HDP'nin yanında yer alıyor
GİRİŞ 03.05.2016 12:05 GÜNCELLEME 03.05.2016 13:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve CHP'nin dokunulmazlıklar konusundaki tavrı, A Haber'deki Kadraj programında masaya yatırıldı. SETA İstanbul Genel Koordinatörü Doç Dr. Fahrettin Altun CHP'nin gerçekte dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemediğini ve bu konuda HDP'nin yanında yer aldığını söyledi.

"CHP, HDP'NİN YANINDA YER ALIYOR"

‘Yeni CHP’nin durduğu yer aslında şu dönemde HDP’nin yanı. Söylemeye çalıştığım şey şu; CHP aslında dokunulmazlıkların kaldırılamayacağını düşünüyor, dokunulmazlıkların kaldırılmasını da istemiyor. Çünkü yeni CHP dediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi yapı, aslında birçok meselede HDP ile aynı yerde duruyor. Aynı siyasi vizyona, yaklaşıma sahip. Bu nedenle CHP'nin içinden birçok aktör çıktı, dokunulmazlıkların kaldırılması sürecine karşı olduğunu da net bir şekilde ifade etti.Kemal Kılıçdaroğlu da kendi yakınındaki medya mensuplarına; “Biz buna siyasi bir hamle gereği destek veriyoruz, zaten bu olmayacak bir iş, dolayısıyla bize çok yüklenmeyin” mesajı verdi. Bu yönüyle baktığımızda CHP, HDP’nin yanında. Fakat CHP kitlesinin önemli bir kesimi teröre destek veren aktörlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana. Bunu da CHP yönetimi elbette biliyor. Kendi elitleri HDP’nin yanında dursa da tabanı bu anlamda dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında AK Parti ve MHP’nin tabanı ile aynı yerde.’ 

 

YORUMLAR 2
  • HALİL 7 yıl önce Şikayet Et
    İkiside Ateist Pkk yandaşı kardeş partidir..Mezhepçidirler.
    Cevapla
  • neşe 7 yıl önce Şikayet Et
    chp mi kaldı hdp içine yerleşmiş atatürkün partisini bitirdiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!