O sözlerin şifresi çözülüyor! Bugün açıklayacak

MHP Lideri dün kurmaylarına “Bırakın tartışsınlar, grup toplantısında detaylıca açıklayacağım” dedi.

O sözlerin şifresi çözülüyor! Bugün açıklayacak
O sözlerin şifresi çözülüyor! Bugün açıklayacak
GİRİŞ 10.05.2016 02:16 GÜNCELLEME 10.05.2016 02:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bahçeli’nin, “Eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek” sözleri ‘AK Partiile koalisyonu mu kastetti” sorusuna yol açarken MHP Lideri dün kurmaylarına “Bırakın tartışsınlar, grup toplantısında detaylıca açıklayacağım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek” sözleri kafaları karıştırdı. Bahçeli, ne demek istediğini bugünküTBMM Grup toplantısında detaylıca anlatacak. Bahçeli’nin AK Parti’deki genel başkan, dolayısıyla da Başbakan değişimi sürecinde terörle mücadelede zafiyet ortaya çıkmasından endişe ettiği bildirildi. Kulislere göre Bahçeli, tartışılan sözleriyle böyle bir zafiyet yaşanması durumda AK Parti’ye “terörle mücadele ve dokunulmazlık yasalarına açık destek”ten, “hükümet ortağı olma”ya kadar geniş bir yelpazeyi kastediyor.

MHP Lideri Bahçeli, cumartesi günü MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun Sertifika Töreni’nde söylediği sözlerle ilgili gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen neyi kastettiğini söylemedi. Bahçeli kurmaylarına, “Bırakın tartışsınlar, Salı günü (bugün) grup toplantısında detaylıca açıklayacağım” dedi.

KOALİSYON ORTAĞI OLMAK

Bahçeli’nin bugün detaylarını açıklayacağı desteğin boyutları konusunda yapılan en ileri yorum, MHP’nin AK Parti ile koalisyon ihtimaline dair oldu. Bu yoruma göre, AK Parti’nin liderini, dolayısıyla da ülkenin başbakanını belirlediği süreçte, terörle mücadeleyi zafiyete uğratacak gelişmeler yaşanabilir. AK Parti’de yaşanacak görüş ve yol ayrılıkları bu yasaların çıkmasını geciktirebilir. Böyle bir durumda, MHP devreye girerek terörle mücadeleye fiilen verdiği desteği, hukuken de verebilir. Hukuki desteğin niteliği ‘koalisyon ortağı olmak’ da dahil AK Parti’nin olası her türlü talebini olumlu karşılamayı öngörüyor. Bahçeli’nin geçmişte TBMM’den 5’inci parti çıkabileceği ihtimalini dillendirmesi de bu yorumun en önemli dayanaklarından biri olarak gösteriliyor. Bahçeli’nin bir kurmayı, “Verilecek desteği AK Parti’ye değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verilmiş bir destek olarak görmek gerekiyor” yorumunu yaptı.

KÜSKÜN TABANA YÖNELİK

Bahçeli’nin AK Parti’nin talebi ortaya çıkarsa somut olarak gündeme gelecek olan bu destek için tüm hazırlıklarını dahi yaptığı kulislerde konuşuluyor. Bahçeli’nin hamlesinin 7 Haziran seçimlerinin ardından ‘iktidar ortağı’ olma beklentisi yaşayan tabana yönelik hamle olduğu belirtiliyor. Kamuda işe girme, terfi etme, ticarette ön alma yönünde beklentileri gerçekleşemediği için Bahçeli’ye tepki göstererek parti içi muhaliflere yönelen küskünleri kazanmak amaçlanıyor. 

YORUMLAR 1
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bahçelinin yönettiği mhp ye akp nin stepnesi denilince kızıyor bir de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin