CHP'de kurultay sesleri

AK Parti’deki lider değişikliği hamlesi, CHP'de de yankı buldu.

CHP'de kurultay sesleri
CHP'de kurultay sesleri
GİRİŞ 10.05.2016 06:10 GÜNCELLEME 10.05.2016 06:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti’deki lider değişikliği hamlesi, Ankara’da diğer partilerde de kartların yeniden karılmasına neden oldu. Olağan kurultayını yeni yapan CHP’de, il ve ilçe başkanlıklarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın başkanlığında oluşturulan komisyon, tüzük taslağını yazmaya devam edecek. Taslak, tamamlandıktan sonra il ve ilçe başkanlıklarına gönderilecek. Ancak kurultay için acele edilmeyecek. AK Parti’deki gelişmelerin netleşmesi beklenecek. AK Parti’deki gelişmelere göre tüzük kurultayı yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. CHP kulislerinde, son siyasi gelişmelerin, tüzük kurultayının yaz aylarında yapılmasını zora soktuğu ifade ediliyor.

EN GEÇ SONBAHARDA SEÇİM VAR

AK Parti’deki lider değişikliği, CHP’de uzun zamandır çıkış yapmak için çalışma yapan parti içi muhalefeti hareketlendirdi. CHP’de de değişim talep eden parti içi muhalefetin ilk amacı, yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmayan tüzük kurultayının “genel başkan ve parti meclisi” seçimli kurultaya dönüştürülmesini içeriyor. Tüzük kurultayının rafa kaldırılması durumunda parti içi muhalefetin sonbahar aylarında seçimli olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminde bulunabileceği belirtiliyor. CHP’de seçimli olağanüstü kurultay toplanması için en az 650 civarında delegenin imzası gerekiyor. Parti içi muhalefet 1 Kasım seçimlerinin ardından da olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı.

Haberturk

YORUMLAR 12
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    diktatör bozuntusu fırıldak kemal
    Cevapla
  • emrah 7 yıl önce Şikayet Et
    chp fabrika ayarlarına dönmeli teröre terörist karşı olmalı
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    2023' e kadar Kılıçtaroğlu ve Bahçeli bir yere gidemez bize lazımlar.
    Cevapla
  • yakamoz 7 yıl önce Şikayet Et
    usta kemal inanki bu git geller senin ulaşma anlama limitlerinin çok üstünde sen yeni versiyonu yükleyene kadar olay bitmiş oluyor siyasette rakibinin yanıltma ve soraki adımlarını tam isabet tesbit edip ona göre hareket gerek sende yok zorlama dayanamayıp küfrediyorun .... gelsin fezlekeler ultra vıyola ışınları görücü gözlük tak
    Cevapla
  • kart 7 yıl önce Şikayet Et
    Mezepci chp de değişim olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu