AK Parti'den Almanya'ya tepki: Asla kabul edilemez

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, PYD’nin Berlin’de ofis açabilmesini, "kabul edilemez bir gelişme" olarak niteledi.

AK Parti'den Almanya'ya tepki: Asla kabul edilemez
AK Parti'den Almanya'ya tepki: Asla kabul edilemez
GİRİŞ 10.05.2016 16:31 GÜNCELLEME 10.05.2016 16:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

PYD'nin Berlin'de ofis açmasının, Almanya’da resmen yasak olan fakat fiiliyatta terör örgütü muamelesi görmeyen PKK’ya yönelik tutumun yeni bir boyut kazandığını gösterdiğini belirten Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Almanya’nın Anayasayı Koruma Dairesi, 2014 yılı raporunda PYD’nin terör örgütü PKK’nın yan örgütü olduğunu resmen ifade etmektedir. PYD, yine bu raporda terör örgütünün Almanya örgütü olduğu belirtilen NAV-DEM’in ofisini kullanmaktadır. Dolayısıyla PYD’nin Berlin’de ofis açması, PKK’ya yönelik yasağın uygulamada bir anlam ifade etmediğini tekrar göstermektedir.

"VAHİM BİR DURUM"

Hükümetimiz tarafından başlatılan milli birlik ve kardeşlik sürecini baltalayan, özellikle Güneydoğu'da halkımıza yönelik terör estiren PKK’nın yan örgütünün Almanya’da bu şekilde açık ve meşru bir faaliyet zemini bulması endişe verici bir olaydır." Yeneroğlu, son Ankara saldırılarının faillerinin, PYD kamplarından Türkiye'ye geldiklerine dikkati çekerek, "Almanya’nın vahim bir durum içerisinde olduğu ortadadır." ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 3
  • yörük 7 yıl önce Şikayet Et
    Kobaniye pesmerge gonderen siz yaralı ları tedavi eden siz salih Müslüm le görüşen siz bunların hesabı ne olacak
    Cevapla
  • bilge kağan diyorki 7 yıl önce Şikayet Et
    geçmişte yapılan en vahim hata almanlar yüzünden ülkeyi savaşa sokmak ve onların askeri teknolojisine güvenerek ordumuzun komutasını alman generale bırakmaktı, oysa osmanlının yetiştirdiği yüzbaşılar bile alman generallerden daha tecrübeli ve üstün muharebe yeteneğine sahipti, sonucunda Osmanlı yıkıldı, şimdide almanlarla nato ve ab dolayısıyla müttefik ilişkileri yürütüyoruz ama yine almanlar bizi sırtımızdan vuruyor... Türk'ün Türk'ten başka dostu yok olmayacakta anlayın artık...
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Helerim sende iyi biliyorsun Almanya'nın her şenginde teröristlerin ofis dernekleri var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor