Figen Yüksekdağ'dan Bahçeli'ye ağır sözler!

HDP'nin grup toplantısında konuşan Figen Yüksekdağ, MHP'lileri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Figen Yüksekdağ'dan Bahçeli'ye ağır sözler!
Figen Yüksekdağ'dan Bahçeli'ye ağır sözler!
GİRİŞ 10.05.2016 23:01 GÜNCELLEME 10.05.2016 23:04
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına muhalefet partilerinin 'evet' demesini eleştirerek “En küçük muhalefet partisi de neredeyse partinin anahtarını saraya verecek. 'Hukuki siyasi olarak da her türlü işbirliğine hazırız' denmiş sonraki aşamada partinin anahtarını saraya vermiş olacak" diye konuştu.

Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifine 'evet' diyen CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Muhalefetin anası dayatılan başkanlık rejimi ve darbe süreci karşısında anayasayı askıya alıyorsunuz ama biz yine de evet diyeceğiz diyor. En küçük muhalefet partisi de neredeyse partinin anahtarını saraya verecek. 'Hukuki siyasi olarak da her türlü işbirliğine hazırız' denmiş sonraki aşamada partinin anahtarını saraya vermiş olacak" diye konuştu.

"KAYINBİRADERİNİN CENAZESİNE GİTTİ DİYE FEZLEKE DÜZENLİYORLAR"

Figen Yüksekdağ HDP'li kadın milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez'in Şırnak'taki evlerinin özel harekat polisleri tarafından basıldığını ileri sürerek HDP'li kadın milletvekillerinin gittikleri yerlerde asker ve polis saldırısına maruz kaldığını iddia etti. Yüksekdağ, Leyla Birlik hakkında kayın biraderinin cenazesine katıldığı gerekçesiyle fezleke hazırlandığını söyleyerek şöyle konuştu: "Böyle büyük bir ahlaksızlık olabilir mi? Bir kadın milletvekili kayınbiraderinin cenazesine katıldığı için suçlanıyor. Hacı Lokman Birlik'in cenazesi. Öldürüldükten sonra cansız bedeni panzerin arkasında sürüklenen ve büyük vahşet görüntüsüyle kamuoyuna resmedilen o kişi. Bu vahşetin hesabını vermeyenler bu suçu işleyenleri güvence altına alanlar yengesine dava açıyor ve Meclis'ten atılması için hakkında fezleke düzenleniyor."

"İKTİDAR- MUHALEFET DİYALOGLARI KARAGÖZ-HACİVAT OYUNUNA DÖNMÜŞ DURUMDA"

Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınmasının 'darbe' olarak yinelerek şunları söyledi: "Erdoğan bugün Davutoğlu'nu istifa ettirerek net şekilde itiraf ettirildi. ‘Bana verdiğiniz oylar dışında diğerlerini tanımıyorum’ dedi. Halkın verdiği oylara her gün hakaret ediyor. Davutoğlu ‘Neyi eksik yaptım’ diyor. Yanlış soru bir kere saray iktidarına yaranmanın yolu yoktur. Tek tutum vardır saraya karşı alınacak o da direnmek. Saraya yaranılmaz direnilir. Ama sizde de o yok. Direnmeyi bilmiyorsunuz. Sarayın darbesine karşı darbe siyasetine karşı muhalefet etme cesaretini tek bir kesim gösteremiyor. Ortalığı Hacivat ve Karagöz oyununa dönüştürdüler. Karagöz -Hacivat oyununda hiciv ediyordu ve mesaj veriyordu. Ama bunların iktidarın muhalefetin bu oyunundan çok acıklı sonuçlar çıkıyor. Hani Hacivat- Karagöz oyununda Hacivat 'aman karagözüm dur' der. Karagöz de 'seni gidi utanmaz, bodur' der. İktidar- muhalefet diyalogları buna dönmüş durumda."

"HEPSİ DÜŞÜK PROFİLLİ"

Figen Yüksekdağ, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta Genel Başkanı belirlemek için kongreye gitmesinin gereksiz olduğunu savunarak şunları kaydetti: "Düşük profilli Başbakan diyorlar. Yeni başbakan seçmelerine gerek yok. Niye seçim yapacaksınız? AKP seçmeni sorun bunu. Madem gelecek Başbakan'ın nasıl olacağını çizmişler sırtı eğik profili düşük olacak niye kongre yapılıyor? Cumhurbaşkanı gözünü kapatsın parmağını uzatsın denk geldiği başbakan olur. Hepsi düşük profilli çünkü. Böyle bir rezalet içinde hala halka tek siyasi seçenek olduklarını söylüyorlar. Davutoğlu nasıl jübileyi yaptıysa birileri de finale yaklaşıyor. O kendisini bilir. Artık taş yerinden oynadı. Davutoğlu nasıl jübileyi yaptıysa onu göreve getiren de onun yanına gidecek. Çünkü siyasetleri çözümsüzlük üzerine kurulu." 

YORUMLAR 38
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizi bu son hallere bahçeli desteği düşürdü aynı tavrı chp de gösterseydi durum farklı olacaktı ,ama chp hdp ve silahlı uzantıları chp yide hdp yide bitirecektir, sizi bir araya getiren dinsizliktir
    Cevapla
  • Tayyar 7 yıl önce Şikayet Et
    Alçakdağ ne demiş okuma gereği duymadım bile. Ama değil tek MHP'li kardeşlerimizi kendini milli gören her kesimin karşı çıkması lazımdır. MHP- AK Parti el ele hedef 2071
    Cevapla
  • kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf yusuf yusuf un sesleri bunlar
    Cevapla
  • Arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek, Peygamber ismi ile dalga geçmeyin
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah o hendeklere hepinizi gömerlerde herkes kurtulur
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt halkını KARDEŞ KAVGASINA çekemeyen ermenilerin yeni oyunu mhp kürt kavgası çıkartmak. yemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı