Devlet Bahçeli'den koalisyon mesajı

MHP MYK’da konuşan Bahçeli, tartışma yaratan “iktidara hukuki destek” sözlerine açıklık getirdi.

Devlet Bahçeli'den koalisyon mesajı
Devlet Bahçeli'den koalisyon mesajı
GİRİŞ 12.05.2016 02:47 GÜNCELLEME 12.05.2016 02:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devletin bekası, milletin bütünlüğü ve terörle mücadelenin kesintiye uğramaması için, “koalisyona girmek” dahil her türlü fedakârlığa açık olduğunu kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün MHP Merkez Yürütme Kurulu’nu topladı. 1,5 saat süren toplantıda Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ’ın yerine AntalyaMilletvekili Mehmet Günal seçildi. Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, olağanüstü kurultay sürecine ilişkin hukuki bilgilendirme yaparken üç sayfalık bir rapor sundu. Bahçeli, kamuoyunda tartışma yaratan bugüne kadar iktidara verdikleri fiili desteği hukuki desteğe dönüştürme konusundaki sözlerine açıklık getirdi. Bahçeli şunları dile getirdi: “Ülkenin ve devletin bekası, milletin geleceğei açısından hassiyetlerimiz dahilinde her türlü etik ve ahlaki daveti değerlendiririz. Ülke elden gittikten sonra geri AKP mi kalır, MHP mi kalır, partiler mi kalır demokrasi mi kalır, özgürlük mü kalır? Ülkenin bir iç savaşa sürüklenmemesi için terörle mücadelenin başarıya ulaşması gerekiyor. Eğer, 22 Mayıs tarihinde Ak Parti’de gerçekleştirilecek kongre sonrasında bir hükümet sıkıntısı hasıl olursa, terörle mücadelenin bundan dolayı sekteye uğramaması lazım. MHP’ye ihtiyaç duyulursa, ahlaki ve hukuki çerçeve içinde her türlü teklife değerlendiririz.”

‘Pazarlık yok’

Bahçeli, “ahlaki teklif” ifadesini ise MHP’nin hassasiyetlerini anlatarak açıkladı. Başkanlık sistemi ve yolsuzluklarla mücadele gibi MHP’nin öteden beri net bir ifadeyle ortaya koyduğu ilkelerden taviz vermesinin söz konusu olamayacağını, hukuki destek hasıl olması halinde ise bu eleştirilerin geçerliliğini koruyacağını dile getirdi. Bahçeli, ana muhalefet başta olmak üzere kamuoyundan gelen eleştirilerine yönelik olarak, “Ahlaki sınırlar içinde pazarlığa girilmeden yapacağımız değerlendirme AKP’nin arka bahçesi olmak anlamına gelmez. Biz başka parti değiliz, pazarlığa girmeyiz. Ülkenin gidişatı iyi değil, terörle mücadele sekteye uğrarsa iç savaş ve çatışmaya sürekleniriz. Yeter ki terörü bitirelim, bunun şanı, şerefi AKP’nin olsun. Biz akan kanın durmasını istiyoruz onun için her şeye varız” diye konuştu. 

YORUMLAR 9
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin koalisyona ihtiyacı yok da nerden çıktı.ne koalisyonu ya..ak partililer mhp ile koas olsun diye oy vermedi.ne yapsa bahçedeki koltuk gidecek...
    Cevapla
  • Mustafa İnan 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte Sayın Bahçeli şimdi MHP li olmuş.Geç ama yinede güzel.
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAHÇELİ, Şu duruş size siyasi kazç sağlar. Şimdiye kadar ülke millet bütünlüğü konusunda zma zaman yersiz anlamsız temelsiz çıkşlarınız olsa da hatta haddi aşma düzeyinde de olsa bugün bu söylem ve eylemler size en büyük kazanımdır. Duruşunuz söyleminiz milletin ülkenin menfaatinedir. teşekkürler.
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet BAHÇELİ , parti teşkilatlarından yapılan bu kacdar desteğe rağmen başarı yoksa zorlamanında anlamı yok tüzük gereği üst kurul delegeleri bu işi ALLAH cc izniyle çözecektir ve MHP de başarının önünü her kim kapatıyorsa seçimle inzivaya çekilecektir
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçi Bahçeli muhaliflerin arasında en iyisi, ama yinede sandalya sevdası hepsinin gözünü kör etmiş ! Türkiyenin hızını kesmek istiyorlar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı