Kılıçdaroğlu'nun sözlerine destek verdi!

Deniz Baykal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkesin tepkisini çeken sözleri için açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine destek verdi!
Kılıçdaroğlu'nun sözlerine destek verdi!
GİRİŞ 12.05.2016 15:04 GÜNCELLEME 12.05.2016 15:25
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Baykal, seçim bölgesi ve memleketi Antalya'da partisinin Konyaaltı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada konuşan Baykal, Türkiye'nin kabuğunu çatlatmaya çalışan bir konumda olduğunu söyledi. Her alanda dayatmalar, zorlamalar olduğunu kaydeden Baykal, “Bunlara karşı Türkiye'nin tarihsel siyaset birikimi, köklü gelenekleri ve 100 yıla yakın süredir geliştirmeye, oluşturmaya çalıştığımız cumhuriyet kültürümüz, birikimimiz umuyorum bu sıkıntılı dönemi en doğru şekilde aşmamıza yardımcı olacaktır" diye konuştu.
 
 CHP OY PAZARINDAKİ BİR PARTİ DEĞİLDİR
 
Bu noktada CHP'ye büyük sorumluluklar düştüğünü aktaran Baykal, CHP'nin sıradan bir siyasi parti olmadığını söyledi. Baykal, partisini oy pazarında yer tutmaya çalışan, günlük çıkarların peşinde koşan bir siyasi parti olmadığını aktardı.
 
Türkiye'de birilerinin kendi özel ve siyasi hesaplarıyla, kişisel pencerelerinden olaya bakarak sorunu bir ülke meselesi gibi sunmaya çalıştığını belirten Baykal, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“İnandırıcı olamadan bir takdim etme var. Böylelikle bu tabloyu daha da karmaşık hale getiriyorlar. Cumhuriyete dört elle sarılmamız gereken bir dönem. Şimdi cumhuriyeti tahrip etme sonucunu verecek işler ön planda. Bunları biliyoruz ama bu konuda kararlıyız. Türkiye'nin büyük birikimine güveniyoruz. Önümüzdeki günlerde hepimizin ana sorumluluğu Türkiye'yi tarihsel çizgisinden saptıracak iktidarı kişiselleştirecek, keyfileştirecek, bireysel hegemonya kurma heveslerine karşı cumhuriyetimizin kurumsal, örgütlü, hukuk ve devlet anlayışına dayanan temel siyasi çatısını, yapısını korumak ve sürdürmektir. Bugünler gelir geçer. Bunların özel hesaplardan, kişisel heveslerden kaynaklandığını biliyoruz."
 
KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİ
 

Baykal, gazetecilerin sorusu üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili 'Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz' ifadesinin bir üslup meselesi olduğunu söyledi. “Bizi ilgilendiren Türkiye'de rejimi değiştirme çabaları karşısında direniş kararlılığımızı etkili bir şekilde ifade etmektir" diyen Baykal, Kılıçdaroğlu'nun da kendi üslubu içinde bunu ifade etmeye çalıştığını savundu.
 

YORUMLAR 141
  • İdris 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke başkanlık sistemine geçecek Allahın izniyle kiclarinida yırtanlar geçiş olacak Yahudi si Ermenisi PKK si ataisi hiç fark etmez islamiyet her zaman hakim olmuştur olmaya devam edecek Allahın izniyle teke ve zaviyeleri kapatarak harf değişikliği yaparak bu insanları cahillestirerek geçmişini unutturmaya çalışanlar hedeflerine ulasamayacaklar İslamiyet Allahın dinidir peygamber efendimiz liderimiz kuranikerim rehberimiz dir allah yar ve yardımcımız olsun inşallah
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Partiler enazindan dis poltikalarda devletinin yaninda olsun cok cirkin bir görüntü var aralarinda
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Baskanlik sistemi oylamasi referanduma kalirsa hüsran olur halk BI haber bunun ne oldugundan gerekliligini dahin sorgulamiyo cünkü bilmiyo cok kisi secime bile gitmez nesir neye yarar
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Parti artik ataturke muhalefetten kapatilmali ici diśi Marxist yandaś dolu Atatürk komunizmi en büyük tehlike görürdü
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar fani davalari icin calisiyolar ya genede takdir etmek lazim elbette onlarla canakkale ruhu olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!