CHP'de dokunulmazlık kavgası çıktı

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği Muharrem İnce ile Aytun Çıray arasında polemiğe neden oldu.

CHP'de dokunulmazlık kavgası çıktı
CHP'de dokunulmazlık kavgası çıktı
GİRİŞ 23.05.2016 11:50 GÜNCELLEME 23.05.2016 11:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Evet oyu verenler 1 yıl sonra çocuklarına, eşlerine dahi anlatamayacak, yüzlerine bakamayacaklar ve ‘hayır’ oyu verdik diyerek gezecekler" derken, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise İnce'ye yanıt vererek "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dahil kimseden talimat almadım. Böyle bir oyunu bozmak adına “EVET” dediğim için sonsuza kadar çocuklarımın ve eşimin yüzüne gururla bakacağım. Çünkü ben tekerlek kırıldıktan sonra yol gösterenlerden değilim.” İfadelerini kullandı.

Meclis'teki milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik yasa teklifi,  376 oyla kabul edildi.Böylece referanduma gerek olmadan Anayasa değişikliği Meclis tarafından kabul edilmiş oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdroğlu'nun "evet" diyeceklerini açıklamasına rağmen, bazı CHP'li vekiller "hayır" oyu kullanmıştı.

YORUMLAR 12
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Bun salatalıktan ne turşu olur ne salata !
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    siz gidin de gerçek atatürkçü ulusalcılar gelsin partiye. chp pkk partisi oldu çıktı sizin yüzünüzden. kılıçdaroğlu ne kadar solcu alevi pkk sempatizanı varsa topladı partiye
    Cevapla
  • arif gören 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Muharrem Bey de artık bir karar verse. Nerede duruyor? Gerçek inancı ne? Hangi politik ve sosyal görüşün adamı? Bunları söylemeden habire konuşuyor. Bu gidişle o da siyasi mevta olacak, Abdüllatif Şener gibi.
    Cevapla
  • hemşo 7 yıl önce Şikayet Et
    haydi ince nin muharremi. bastır yalova spor...
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    bazılarının tacizden dolayı fezlekeleri var onun için gocuyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak