Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?

65. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Bakan Sayan aslen nerelidir ve gerçek yaşı kaçtır?

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?
Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?
GİRİŞ 08.08.2017 16:16 GÜNCELLEME 08.08.2017 16:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR? 

31 Ocak 1981 tarihinde tarihinde dünyaya gelen Fatma Betül Sayan Kaya İstanbul'da doğup büyümüştür.

AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir

İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.

fatma-betul-sayan-aslen-nereli-6546

İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.

2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.

İlçelerde 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.

Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

YORUMLAR 42
  • Muharem 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım türkiye hayırlı ojsun birdaha acı haber gelmesin alahım korusun hepnisi
    Cevapla
  • vatan sevgisi 7 yıl önce Şikayet Et
    bakanım size uzanan elleri 16 nisanda kıracağız allahın izniyle siz hiç merak etmeyin
    Cevapla
  • Ekleyin 7 yıl önce Şikayet Et
    2. oğlu da oldu.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    nato nezamandan berı dıplomatık kırıze sıyası olaylara mudahale eder oldu
    Cevapla
  • Hakikat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok zeki lakin; 1) işlerini bir kadına bırakan topluluk asla iflah olmaz. Buhari 2) kendilerine bir kadın devlet başkanı Yapan bir topluluk asla felah bulmaz. Hadislerinin gereğince sayın bakan allame bile olsa Allah ın ve sevgili rasulunun hükümlerince yaptığı vazife kendisine asla caiz değildir. O toplum iflahta olmaz. Ör/ sasani devleti. Ayrıca kadınların iş hayatına çok fazla girmesi sebebiyle işsizlik de o nisbette artmıştır. Evini geçindirmekle yükümlü milyonlarca erkek işsiz geziyor. Kadınlar ise aldıkları maaşları makyaj malzemelerine ve çocuk bakıcılarına gidiyor. Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    sapla samani karistirmayin .seni yoneten kadin degil. ona bakarsan seriatla yonetilmen gerek
    Cevapla
  • Baybora 6 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞ'im senden ALLAH CC razı olsun! bu kadar kısa ama bu kadar net bi izah olamazdı! hanımların beceri kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri o kadar çok alan/ meydan varki saymakla bitmez!
    Cevapla
  • Abdülhamidhan 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim sen galiba yanlış anlamışsın devlet başkanı kadın değil Recep Tayyip Erdoğan o kadın sadece diplomat vazifesi gören bir bakan bu arada bazı kadınlar çalışmak zorunda kalıyo yoksa tabi kadının çocuklarıyla ve evleriyle ilgilenmesi erkeğinde çalışarak evine bakmasını İslama daha uygun ama sen hiç açıklama yapmadan bu tür şeyleri söylersen insanları islamdan soğutursun .....birde o kadın yerine erkek olsaydı Hollanda böyle birşey yapmayacak miydi yani bunun tek sebebi kadın olmasımı seni islamın ahlakına davet ediyorum sevgili kardeşim.
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizide ıslah etsin. İndirilen dine değilde uydurulan dine inandığınız için. Adam olunda kadınlarınızı dövmeyin, ezmeyin. Belki o zaman bu kadar ekmek parası peşinde koşmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...