Yargıtay Başkanı'ndan MHP açıklaması

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay'ın MHP kurultayı için verdiği kararın kesin olduğunu açıkladı.

Yargıtay Başkanı'ndan MHP açıklaması
Yargıtay Başkanı'ndan MHP açıklaması
GİRİŞ 25.05.2016 10:47 GÜNCELLEME 25.05.2016 11:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yargıtay, MHP'de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara dün son noktayı koyarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamıştı.

Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'ye ilişkin kararını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" şeklinde değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuztarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

YORUMLAR 14
  • Adamentor 7 yıl önce Şikayet Et
    Goodbye Bahçeli
    Cevapla
  • şikayetçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Son kararı hep halk verir. Ülke! ırkçılığı ilke eden bir partinin, Siyasal çekişmeli koltuk müptelası bir başkanın ve rakiplerinin kavgasıyla Anap gibi eriyecek olmasına şahit olacak. Bu bdp için de geçerli. IRKÇILIK yerine ümmetçi bir anlayışı benimsemekten uzak olarak kalan MHP kendi sonunu hazırladı. Bunda tabanın da büyük suçu var, milliyetçilik adına taassup derecesindeki bir bağlılık gözlerine set çekti.
    Cevapla
  • abazyaa 7 yıl önce Şikayet Et
    cCc ulan sen ne ırkcılıgındsn bahsediyorsun ben bi çerkez olarak oyum mhp ye adamlar ne yapıyorsa aynısını yağmıyoz mu ögretmen oluyoruz herkez ibi okul okuyoruz hocalrım hep mhpli ülkü ocaklarına üyeyim türkiye bize kucak açtı sen ne konuşuyon mhp çerkez köyümüze çok iyi davranıyor belediyemiz mhp nin
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    ne ırkçılık ne ümmetçilik bu ülkeye fayda sağlamaz. toplanılacak tek eksen Atatürk milliyetçiliğidir.
    Cevapla
  • SERDAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçeli kurultay kararı veremez. Hele seçimli kurultay kararı hiç veremez. O kararı verecek olan mahkemenin atadığı kayyum heyetidir. Nasıl ki kayyum atanan şirketlerin sahiplerine karar aldırmıyorsunuz Devlet Bahçeli de sağ olsun partiye kayyum atanmasını sağladığı için o kararlara saygı duyacak. KAYYUM NE ZAMAN DERSE O ZAMAN OLACAK KURULTAY
    Cevapla
  • kürtoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    kes lan pararleci dümbelek!
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    4-Çünkü kanunlar sağlam olsa hak ve adil olsa ne kanaate ne de vicdana gerek kalır mı? YENİ ANAYASA DA BU HAKKANİYETİ YAKALAMAK VE ÖZÜMÜZE DÖNMEMİZ ŞART. HER KESE GÖRE AYRI İÇTİHAT DEĞİL HER KESE VE HERKESİN VATANDAŞIN-HAKİMİN'DE-DEVLETİNDE UYACAĞI KANUNLAR OLMALI!
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    3-ADALETİNİN KANUNLARINDAN BAHSETMEK İNANIN YAZIN BULUTUNAİ KIŞIN DA GÜNEŞİNE BENZER. HEP İNSANLARI ALDATIR. Onun için yeni anayasada artık ne Hristiyan kanunları ile ne de beşeri düşüncelerden üretilen kanaatlar ile vicdanlar ile yönetilmek istemiyoruz. Çünkü kanunlar sağlam olsa hak ve adil olsa ne kanaate ne de vicdana gerek kalır mı? YENİ ANAYASA DA BU HAKKANİYETİ YAKALAMAK VE ÖZÜMÜZE DÖNMEMİZ ŞART. HER KESE GÖRE AYRI İÇTİHAT DEĞİL HER KESE VE HERKESİN VATANDAŞIN-HAKİMİN'DE-DEVLETİNDE UYACAĞI KANUNLAR OLMALI!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri