Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG armalı üniformalarla görüntülenen ABD askerleriyle ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 27.05.2016 12:37 GÜNCELLEME 27.05.2016 15:34
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerini terör örgütü YPG simgeli üniformayla gösteren fotoğraflara ilişkin, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez." dedi.

Çavuşoğlu, En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı çerçevesinde düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. 

"İYİ YÜZLÜLÜKTÜR"

Çavuşoğlu, konuya ilişkin soruya yanıtında, terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bir müttefikin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Telefonda sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanımız bize YPG'nin, PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Son Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş efendim, kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. O zaman onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar. Biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz diyenlere cevabımız 'Bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür'."

"BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARŞISINDAYIZ"

Terör örgütleri arasında ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Biz bütün terör örgütlerinin karşısındayız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 119
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne bekliyorsun kapat incirliği
    Cevapla
  • edip cavit 7 yıl önce Şikayet Et
    Müminlerin dayanacağı yer, adres, makam, yar ve yardımcı bellidir. Rabbimiz, "Müminler, yalnız Allah'a dayansınlar ... buyururken, bazı hain ve gafillerin kısa bir süre önce biz arkamızı dağa dayadık deyip, sonra sonlarının utanç ve hüsran olduğunu bu kadar kısa sürede nasıl unuturuz. Daha önce arkasını kayıtsız şartsız ABD'ye dayayan Türkiye'ye bu ABD, 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle amborgoyu dayamadı mı? Biz sırtımızı Allah'a (cc.) dayayalım da bakalım düşmanlarımızın sonu nice olur? "La galibe illa Allah (cc.)".
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada iki büyük güç var. Abd ve rusya . Sen aptallık yapıp her 2 ülkeyle de düşman olursan olacağı budur. Sırtını dayayacağın kimsen yok. Benim tercihim çin rusya iran ve beraberindeki ülkelerdir. Bunlarla yakın ilişkiler kurulup nato'dan yavaş yavaş ayrılmak gerekiyor. Bu arada Türk islam birliği olmadan Türkiye böyle ancak açıklama yapar. Abd de anlıyoruz ama biz böyle istiyoruz varsa cesaretiniz saldırın bize diyor açıkça işte.
    Cevapla
  • sig 7 yıl önce Şikayet Et
    ulkeler arasi iliskilerde sirtini dayamak diye birsey yoktur. Hele ki super guclerin yonettigi veya idare ettigi bu tur kaoslarda onlar nekadar isterse sen okadar isin icinde olursun. O yuzden bunlar senin sig dusuncelerin. orada donen oyunlardan senin haberdar olma sansin cok zayif. Turkiyenin jeopolitik konumu itibariyle oradaki donen oyunlardan cok fazla etkileniyor. Etkilenecekte malesef. Birgun abd ile dusman olacak birgun rusya ile. Orada herkesin farkli cikari var. Turkiye herkese eyvallah diyemez yada herkese kafa tutamaz.
    Cevapla
  • takdir-i ilahi 7 yıl önce Şikayet Et
    elinde doğruları tutan hiç kimse aptallık yapmış değildir. sırtını çin, rusya vs. dayamak asıl aptallık. saldırmamız gereken bir gün geldiğinde onların cesaretinide göreceğiz. nasıl aptallık yaptıklarını o zaman anlayacaklar Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Skr 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin kuzeyinde yeni bir örgüt var. YPG ABD PKK Birleşik Devletleri adı altında zamanı geldiğinde Abd ye militanlarınızı çekin ordan dersin çeker çekmez onlar bilir. Tsk da herşekilde topla tüfekle her zaman olduğu gibi vurur .
    Cevapla
  • Tsunami 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizde YPG askeri diye gidin vurun amerikalıları, sonra pardon YPGli terörist sandık dersiniz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün