AK Parti yeni grup başkanvekilleri belli oldu

65. Hükümet programının görüşmeleri öncesinde AK Parti TBMM Grubu toplanarak, yeni grup başkanvekillerini seçti

AK Parti yeni grup başkanvekilleri belli oldu
AK Parti yeni grup başkanvekilleri belli oldu
GİRİŞ 27.05.2016 14:43 GÜNCELLEME 27.05.2016 15:26

Mustafa Elitaş, Naci Bostancı, Bülent Turan, Mehmet Muş, İlknur İnceöz AK Parti'nin Grup Başkanvekilleri oldu.

MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR?

64. hükümette Ekonomi Bakanlığı görevini üstlenen Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. 

Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi.22.; 23.; 24. Ve 26. Dönem Kayseri milletvekili. Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyon Üyeliği; Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

NACİ BOSTANCI KİMDİR?

Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957'de Amasya'da doğdu. 

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı.

24. Dönemde Amasya Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Aynı dönemde Milli Eğitim, Gençlik Spor ve Kültür Komisyon Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde Türkiye Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürüttü. Yine aynı dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini ifa etti.  25.dönemde TBMM Başkanvekilliği görevine seçildi bu görevine halen devam etmektedir.İyi düzeyde İngilizce bilen Bostancı 2 çocuk babasıdır.

BÜLENT TURAN KİMDİR?

Bülent Turan, 17 Ocak 1975'te Çanakkale'de doğdu.

Hukukçu; Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yaptı.Kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosunun yöneticiliğini yaptı. Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde çektiği fotoğraflarla, bu fotoğrafların hikâyelerinden oluşan "Bir Mola" adlı kitabı yayınlandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MEHMET MUŞ KİMDİR?

Dr. Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982'de Trabzon Sürmene'de doğdu.

İktisatçı, Mali Müşavir; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evlidir.

İLKNUR İNCEÖZ KİMDİR?

İlknur İnceöz, 16 Ekim 1973'te Aksaray'da doğdu. 

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Serbest avukat olarak çalıştı. Aksaray Barosu Kadın Komisyonunun kuruluş çalışmalarına katkı sağladı. Belediye ve kurum avukatlığı yaptı. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu.23. Dönemde Aksaray Milletvekili seçildi.Orta düzeyde İngilizce bilen İnceöz, evli ve 1 çocuk annesidir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...