AK Parti milletvekilleri Washington'da

Washington'da temaslarda bulunan AK Parti milletvekilleri, Kongre'deki temaslarında Türkiye'nin dış politika önceliklerini anlattı

AK Parti milletvekilleri Washington'da
AK Parti milletvekilleri Washington'da
GİRİŞ 27.05.2016 16:30 GÜNCELLEME 27.05.2016 17:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Washington'da Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak bir dizi temaslarda bulundu.

Washington temasları çerçevesinde Kongre'de görüşmeler yapan milletvekilleri, akşam da Amerika Diyanet Merkezi'nde Türk toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Türkiye'ninWashington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın da katıldığı yemekten sonra yaptığı açıklamada, ABD'ye AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı görevlendirmesiyle geldiklerini ifade ederek, önce Kongre'de çok verimli görüşmeler yaptıklarını ve ardından Washington'daki Türk toplumu temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirtti. ABD Kongresi'nde vekillerle görüşmeler yaptıklarını ve Türkiye'nin dış politika önceliklerini, Suriye'deki gelişmeleri ve PKK ile ilgili mücadeledeki son durumu anlattıklarını kaydeden Kan, Amerikalı vekillere Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili bilgiler verdiklerini de bildirdi."PYD'nin ABD ile ilişkilerimize zarar getirebileceği endişemizi dile getirdik." diyen Kan, Kongre üyelerinin Türkiye'nin bakış açısına değer verdiklerini gördüklerini dile getirdi.Bu tür ziyaretleri bundan sonra da yapacaklarını aktaran Kan, Türkiye ile ilgili birçok konuda doğru ve direkt bilgilendirmelerin çok önemli olduğunu vurguladı.

ABD'DE PARALEL YAPININ ETKİSİ
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD’de hem senatörler hem de kongre üyeleri arasında yanlış bilgilendirme gibi bir sıkıntı var. Bunda özellikle paralel yapının ciddi etkisinin olduğunu görüyoruz." dedi.

Türkiye’de devam eden paralel yapıyla mücadelenin burada da yapılması gerektiğini vurgulayan Karayel, "Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ittifak 60 küsur senedir devam ediyor; ABD’ninOrtadoğu'daki en stratejik partnerlerinden biri Türkiye'dir." ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı İbrahim Uyar da heyete ABD’de yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Amaçlarının Türk Amerikan toplumunu yapılandırmak olduğunu vurgulayan Uyar, Türkiye’nin ABD’de tanıtımı, ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde faaliyetler yaptıklarını söyledi.

YORUMLAR 5
  • Pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence gereksiz ve zamanlaması kötü bir gezi. Pkk ya bizzat destek veren bir devlet size ne verebilir. Veya siz ondan ne isteyebilirsiniz. Türk milleti özüne dönmeli, joniden hanstan medet ummamalı. Biz dik duralım onlar tıpış tıpış ayağımıza zaten gelecekler.
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu tur ziyaretlerin yapilmasi lazim. Bu grubun kapasitesini bilmiyorum. Secilmis bir gruba benziyor ama Ingilizceyi iyi konusmalari gerekir. Boslugu TR'yi yanlis tanitanlar dolduruyor. Evet paralelcilerin baglantilari guclu cunku Turkiye dusmani hangi lobi varsa onlarin safindalar.
    Cevapla
  • tabi 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikan askeri kolunda pkk armasıyla geziyor siz neyi anlatıyorsunuz
    Cevapla
  • akın 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP HDP milletvekilleri ABD'ye gidince hemen "üst akıldan" emir almaya gitmişlerdir diyenlerin bu ziyarete de bir şeyler demeleri beklenir
    Cevapla
  • Karayel 7 yıl önce Şikayet Et
    cin başka peri başka AKP başka CHP MHP başka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer