AYM dokunulmazlık için kritik tarihi açıkladı!

Yüksek Mahkeme, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili başvurunun ilk incelemesini 3 Haziran'da yapacak.

AYM dokunulmazlık için kritik tarihi açıkladı!
AYM dokunulmazlık için kritik tarihi açıkladı!
GİRİŞ 31.05.2016 16:42 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:45
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) heyeti, CHP ve HDP milletvekillerinin "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemi"ni incelemeye aldı. Dosyayla ilgili görevlendirilen raportör incelemesini tamamladı.

RAPORTÖR "REDDEDİLSİN" DEDİ

Raportörün raporunda, başvuruların "görevsizlik nedeniyle reddedilmesi" yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Raporun bağlayıcılığı bulunmuyor.

AYM heyeti, başvurularla ilgili ilk incelemesini 3 Haziran Cuma günü yapacak.

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca yapıldığı bildirilmişti.

Anayasa'nın 85. maddesi

Anayasa'nın 85. maddesine göre, milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına veya milletvekilliğinin düşmesine ilişkin karar verilmesi hallerinde, Meclis Genel Kurulu kararının alındığı tarihten başlayarak 7 gün içerisinde ilgili milletvekili veya bir diğer milletvekili, kararın, anayasa, kanun veya iç tüzüğe aykırılığı iddiasıyla iptali için Yüksek Mahkemeye başvurabiliyor. Aynı maddede, Anayasa Mahkemesinin, iptal istemini 15 gün içerisinde kesin karara bağlaması hükmü yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Hodri meydan diyenler sürü psikolojisiyle AYM ye koşuyorlar.Kampanya var herhalde.
    Cevapla
  • flas flas 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bu hdpli vekıllerın yuzde 80 ermenıymıs
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Hainler tek yürek olmuşlar.Ne desek boş..Ne desek nefes kaybı gibi sanki..
    Cevapla
  • Kuzeyli 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler halen mi chpsiniz??? CHP asla teroristlere boyun egmez. Bu dar adamin neyini onayliyorsunuz??? Rabbim akil fikir versin vatan halk dusmanlarina
    Cevapla
  • kayı boyu 7 yıl önce Şikayet Et
    artık yargının güçler ayrılığı ilkesine saygı duyması ve siyasi konulara müdahale etmemesi gerekir. Varsa bir sıkıntı iç tüzük değişikligiyle çözülmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!