Bahçeli'den muhaliflere kılıçlı gözdağı!

Bahçeli, İbrahim Ay'ın kendisine hediye ettiği kılıcı eline alarak, “Bu kılıcı henüz daha çekmedik, ama yakında çekebiliriz” dedi.

Bahçeli'den muhaliflere kılıçlı gözdağı!
Bahçeli'den muhaliflere kılıçlı gözdağı!
GİRİŞ 14.06.2016 23:46 GÜNCELLEME 14.06.2016 23:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan olarak parti tüzüğünden aldığı yetki ile olağanüstü büyük kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirlediğini belirterek, "Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP'ye darbe teşebbüsüdür. Ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki, Milliyetçi Hareket Partisi 19 Haziran'a katılmayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından bir tesiste düzendiği iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada partisinin kurultayına değinen Bahçeli, kangrene dönmüş kurultay meselesini kökten bitirmek için tarihi bir karar aldıklarını ifade etti. Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAKİM, DAVANIN ÖNÜNE TAŞ KOYMAYA KALKIŞTI

"Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan 2016 Cuma günü zorlama ve lekeli kararını açıkladı ve olağanüstü tüzük kurultayının yapılmasına karar verdi. Bir hakim, milyonlarca mensup ve sevdalısı olan bir davanın önüne taş koymaya kalkıştı.

Bilmiyorlardı ki, ömrümü verdiğim, 47 yılının her zerresinde bulunmaktan şeref duyduğum davamı, dünyevi hiçbir menfaate değişmedim, değişmeyi aklımdan geçirmedim. Tavizlere kapılayım, kumpaslara uzağım, MHP düşmanlarıyla son nefesime kadar mücadele etmekten de kesinlikle yorulmayacağım. Milliyetçi-Ülkücü Hareket namusumdur, şehitlerin yadigarıdır, Türk-İslam ruhunun aziz hatırasıdır, bu nedenle asla mütecaviz emellere şans ve fırsat tanımam, tanımayacağım."

"TARLADA TOPLAŞIP TELLERE TAKILI KALANLAR"

19 Haziran tarihinin MHP'ye darbe teşebbüsü olduğu iler savunan Bahçeli, "Bildiğiniz gibi, aylardır kangrene dönmüş kurultay meselesini kökten bitirmek için tarihi bir karar aldık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin daha fazla yıpratılmasına, tartışılmasına müsaade edemezdik, etmedik. Bu itibarla 10 Temmuz 2016 Pazar günü, Ankara Arena Spor Salonunda 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdik. Fakat, tarlada toplaşıp tellere takılı kalanlar olağanüstü büyük kurultay tarihi olarak 19 Haziran'ı belirlemişlerdir.

10 Temmuz'a uymayacaklarını açıklamışlardır. Ne var ki, parti tüzüğümüzün 63'üncü maddesinin 3'üncü fıkrasında; 'Olağanüstü Büyük Kurultay toplantılarına Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hallerde veya Büyük Kurultay delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile birlikte noterce yazılı talebi üzerine çağrılabilir' hükmü vardır ve yazılıdır. Genel Başkan olarak parti tüzüğümüzün bana verdiği yetkiye dayanarak ve gerek gördüğüm haller nedeniyle olağanüstü büyük kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP'ye darbe teşebbüsüdür.

Ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki, Milliyetçi Hareket Partisi 19 Haziran'a katılmayacaktır. Ben katılmayacağıma, ilgili arkadaşlarımın 19 Haziran'da seçilmiş salonda bulunmayacağına göre, bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır.

Yapılırsa, geçersiz ve kanunsuz olmayacak mıdır. Milliyetçi Hareket Partisi'ni sonuçsuz kör dövüşüne mahkum etmeye kimin ne hakkı vardır? Sizleri korsana değil, ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum. Diyeceğim odur ki, karşımızdaki oyun şiddetli ve acımasızdır. Bu itibarla 10 Temmuz'da oyun bozulacaktır" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay'ın kendisine hediye ettiği kılıcı eline alarak, “Bu kılıcı henüz daha çekmedik, ama yakında çekebiliriz” dedi.

YORUMLAR 2
  • Av. Arif Yürük 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu partiyi mahkeme kapılarına düşüren Bahçelidir. Hala niye, neyin kılıcından bahsediyor. En azından birileri ilk seçimde iktidar ümidi vaad ediyorken kendisi yüzde yedi-sekiz oydan fazla bir ümit taşıyabiliyor mu?
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedeciğim, atam yapamıyorsun işte bu işi sen artık bırak aç gençlerin önünü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir