Başbakan'dan Kütahya'da önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde halka hitap ediyor.

Başbakan'dan Kütahya'da önemli açıklamalar
Başbakan'dan Kütahya'da önemli açıklamalar
GİRİŞ 15.06.2016 00:01 GÜNCELLEME 15.06.2016 01:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye'nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik." dedi.

Yıldırım, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasında, Kütahya'nın Osmanlı'nın kuruluş destanının yazıldığı yer, istiklal mücadelesinin kahramanlarının şehri olduğunu belirtti.

Kütahya'yı Türkiye için olduğu kadar AK Parti için de önemli bir kent olarak nitelendiren Başbakan Yıldırım, şehrin partisine her zaman en yüksek desteği verdiğini söyledi.

Son seçimlerde de verilen destek için teşekkür eden Yıldırım, "Sizlerin bu güveninizi bir emanet olarak aldık ve inanıyorum ki yüzünüzü asla ve asla kara çıkarmayacağız." diye konuştu.

"Harekete verdikleri gönül ve AK Parti kadrolarına ettikleri hayır duaları" için Kütahyalılara şükranlarını sunan Yıldırım, "Hizmet aşkıyla büyük Türkiye davasıyla yola çıktık." dedi.

Alandaki gazileri işaret eden Başbakan Yıldırım, "Gazilerimiz, sizler bizim başımızın tacısınız. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız, iyi ki varsınız." ifadesini kullandı.

Gösterilen ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık.

Türkiye'nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Türkiye'nin kaynaklarını yine Türkiye için, insanımız için hizmete dönüştürdük."

Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirten Yıldırım, 2002'ye kadar şehirde yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, AK Parti iktidarında ise bunun 235 kilometre olduğunu vurguladı. "Kütahya'ya yakışan da bu, AK Parti'nin farkı da bu" diyen Başbakan Yıldırım, Zafer Havalimanı'nın da hizmete alındığını anımsattı.

Binali Yıldırım, havalimanının açıldığı 2012 yılında 3 bin yolcunun geldiğini ifade ederek, bu rakamın 2015'in sonunda 93 bine çıktığını, bu rakamın daha da artacağını belirtti.

Sanatın, kaplıcaların ve seramiğin kenti olan Kütahya'da "dört dörtlük, 24 ayar insanların yaşadığını" vurgulayan Yıldırım, kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi verdi. Yıldırım, 600 yataklı şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR 3
  • bilgili 7 yıl önce Şikayet Et
    kaybedenlerin parasını da mı devlet veriyor? ne bilelim kaybettiğini belki yedin bilmiyorsun
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    dogru devlet devlete yatirim yapmaga davet ediyorsu o bu yatirimciyi her turlu korumalidir.kanun islemirse suclu devlet ve onun kurumlaridir ey bilgili cahil.git bir dunya ekonomisine bak.o uzden turkiyenin sifir komsusu fazla dusmani var.anlata bildimmi?devlete yatirilan paraya devlet ve hukumet garanti vermelidir.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 7 yıl önce Şikayet Et
    beyefendi benim turkiyede kaybetdiyim parayi kim geri verecek?dolandiricilar cetesi ne zaman ceza alacak?benim 2014 yilda cumhurbaskanina ve basbakana yazdigim mektuba kim cevap verecek?adalet kanun ve hakk turkiyede ne zaman olacak?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırladı
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı