Tuğrul Türkeş: Bölgeyi rehabilite edeceğiz

PKK'nın saldırılarından etkilenen bölgelerin rehabilitasyonundan sorumlu olan Türkeş bölgeye ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Tuğrul Türkeş: Bölgeyi rehabilite edeceğiz
Tuğrul Türkeş: Bölgeyi rehabilite edeceğiz
GİRİŞ 16.06.2016 11:33 GÜNCELLEME 16.06.2016 11:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güneydoğu’da operasyonların tamamlanmasından sonra uygulanacak olan toplumsal ve sosyal rehabilitasyonun sorumluluğu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e verilmişti.

REHABİLİTASYON SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Türkeş görevi aldıktan sonra ilk ziyaret için Mardin'e gitti. Böylelikle PKK'nın saldırılarından etkilenen insanlar için rehabilitasyon dönemi resmen başlamış oldu.

"TUĞRUL GİDİP KUŞ KONDURMAYACAK"

Türkeş daha önce görevini tanımlarken “Al sana ev verdim, buzdolabını da valilik getiriyor” değil. Biz diyeceğiz ki nasılsın, gece uyuyabiliyor musun, çocukların okula rahat gidip gelebiliyor mu, beslenme bozukluğu olan var mı? Bütün bunlarla ilgili gerekli STK’ları onlara yönlendirmek, oradaki kanaat önderlerine bunun bir süreç olduğunu, kalıcı olmadığını anlatmak. Aslında o bölgenin insanı yapacak. Tuğrul gidip kuş kondurmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

EVİ YIKILANA EV

Rehabilitasyon çalışmalarından önce de operasyon bölgelerinde hasar tespit çalışmaları başlamış ve devlet evleri zarar gören insanlara yardım edeceğini taahhüt etmişti.

YORUMLAR 1
  • memoli 7 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adasın aldığın oylar sana helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun